fbpx

Maak het internet sneller op je telefoon!

We maken veel gebruik van mobiel internet. De smartphone wordt tegenwoordig dan ook voor van alles gebruikt, van het online bijwonen van vergaderingen tot het spelen van spelletjes en het socializen op social media. Je hebt er allemaal internet voor nodig. Het is dan natuurlijk heel storend als het internet op je telefoon traag is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het internet sneller te maken op je toestel. Wij geven je graag een aantal tips.

Checken of er een update is

Het besturingssysteem van je smartphone heeft regelmatig een update nodig. In de meeste gevallen gebeurt dit automatisch, maar het kan zijn dat je dit uitgeschakeld hebt staan. Je kunt even checken of er een update voor jouw besturingssysteem beschikbaar is. Is dit het geval? Voer de update dan uit. Dit kan zeker helpen om je mobiele internet weer sneller te maken.

Alle openstaande pagina’s en apps sluiten

Ben je even aan het surfen op je smartphone? Voor je het weet staan er tien verschillende webpagina’s open, terwijl je er maar eentje tegelijk bekijkt. Tussendoor even een app openen, zoals WhatsApp, en weer terug naar een webpagina? Dan blijf WhatsApp vaak geopend staan op een sub-blad. Uiteindelijk staat er ontzettend veel open, en dit kan ervoor zorgen dat je internet trager wordt. Sluit alle pagina’s en apps om je internet sneller te maken. Overigens kun je in je toestel ook selecteren welke apps op we achtergrond gebruik mogen maken van mobiele data en welke niet.

“Sluit 1 tot 2 keer per dag alle openstaande app’s”

Even je toestel een opkikker geven

Voor veel mensen geldt dat zij de smartphone dag en nacht aan hebben staan. De smartphone is hierdoor altijd in werking, en dit kan ervoor zorgen dat bepaalde zaken – zoals internet – even ‘moe’ worden. Je kunt je toestel een opkikker geven door deze even volledige rust te geven. Je doet dit door je telefoon volledig uit te schakelen of even op vliegtuigstand te zetten. Dit hoeft maar 15 tot 20 seconden om je telefoon te boosten. Goede kans dat je internet dan ook weer lekker snel werkt.

Je toestel uit het hoesje halen

Zit jouw smartphone in een hoesje? Dat is natuurlijk verstandig, want je beschermt daarmee je telefoon tegen schade. Toch kunnen hoesjes er ook voor zorgen dat je mobiele internet trager wordt. Dit gebeurt uitsluitend bij hoesjes van slechte kwaliteit, die het internetsignaal niet goed doorlaten. Door het ‘blokkeren’ van het internetsignaal wordt je internet traag of gaat het haperen. Is je internet wel snel als je telefoon niet in het hoesje zit? Dan weet je dus dat je hoesje het probleem veroorzaakt.

Controleer de internetsterkte met een ander toestel

Maak je gebruik van wifi en is internet langzaam op je telefoon? Dan kan het natuurlijk ook aan je wifi liggen in plaats van aan je toestel. Check even de internetsterkte op een ander toestel met wifi. Zie je dat ook het andere toestel last heeft van een slechtere verbinding? Dan ligt het dus niet aan je toestel, maar aan het netwerk.

Voordelig mobiel internetten met L-mobi

Het is prettig als je gewoon gebruik kunt maken van snel mobiel internet. Kies je voor een voordelige Sim Only jaarbundel van L-mobi? Dan maak je gebruik van snel 4G internet van het KPN netwerk. Het beste van dit alles? Je profiteert ook nog eens van de laagste prijzen! Bekijk direct de mogelijkheden en start snel met besparen!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:20:40+01:00
Ga naar de bovenkant