fbpx

6 Handige trucjes in WhatsApp

WhatsApp behoort tot een van de meest gebruikte apps in Nederland. Toch heeft deze app nog aardig wat ‘geheimen’, zelfs voor de meest actieve gebruikers van WhatsApp. Weet jij bijvoorbeeld hoe je een videogesprek met een groep organiseert of hoe je verstuurde berichtjes verwijdert? Wij geven je inzicht in 6 handige trucjes in WhatsApp die niet iedereen kent.

1. Het organiseren van videogesprekken met een groep

Verreweg de meeste videogesprekken vinden één op één plaats, maar het komt voor dat je gewoon een groepsgesprek wilt voeren middels videobellen. Dit kan via WhatsApp. Je kunt maar liefst 8 personen toevoegen aan een videogesprek via deze app. Je kunt dit doen vanuit een individuele chat, waarbij je op Videogesprek klikt en vervolgens deelnemers toevoegt zodra het contact heeft geaccepteerd.

Via het tabblad Gesprekken kun je op Nieuw gesprek klikken, vervolgens op Nieuw Groepsgesprek en daarna op Voeg contacten toe voor een videogesprek. Tot slot kun je ook een videogesprek met een bestaande WhatsApp groep organiseren door in de groep op Videogesprek te klikken.

2. Verstuurde berichten verwijderen

Vrijwel iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je verstuurt een berichtje en ziet ineens dat je deze naar de verkeerde persoon hebt gestuurd. Dit kan aanvoelen als een ramp! Je hebt precies 1 uur en 8 minuten de tijd om het bericht te verwijderen door het te selecteren en op de prullenbak te klikken. Het bericht wordt voor jezelf en voor de ontvanger verwijderd. Als je niet wilt dat de ander het bericht leest, dan moet je wel snel zijn. Zodra de ontvanger het bericht al heeft geopend kun je het niet meer verwijderen.

3. Het versturen van stickers en GIFjes

Klik op de smiley aan de linkerzijde van het vlak waarin je je bericht typt. Vervolgens zie je onderin je scherm meer opties verschijnen. In het midden zie je GIF staan en aan de rechterkant daarvan staat het symbool voor de stickers. Op deze manier kun je makkelijk GIFjes en stickers via WhatsApp versturen. Houd er wel rekening mee dat dit meer MB’s kost dan het versturen van een tekstbericht, als je niet verbonden bent met Wifi.

4. Elk gesprek een eigen thema

Ben je verliefd? Dan wil je misschien wel hartjes zien achter de tekstberichten van je crush. Dat kan! Je kunt per gesprek de achtergrond veranderen als je dat wilt. Hiervoor klik je op de naam van de persoon in WhatsApp of op de groep. Vervolgens kun je een foto kiezen of een standaard achtergrond van WhatsApp.

5. Berichten terugvinden

Een paar weken geleden heeft iemand je een verlanglijstje voor een verjaardagsfeestje doorgegeven, en nu heb je dat lijstje nodig. Moet je dan echt eindeloos gaan scrollen om dat bericht terug te vinden? Nee hoor, dat hoeft niet. Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie en een woord invoeren dat gegarandeerd in dat bericht staat, zoals ‘verlanglijstje’. Zo kun je alle berichten snel en makkelijk terugvinden.

6. Contacten met een QR-code toevoegen

Je hoeft nieuwe telefoonnummers niet meer met de hand in te voeren als je dat niet wilt. Het gaat een stuk sneller met een QR-code. Scan de QR-code van de persoon die je wilt toevoegen en alle gegevens van deze persoon worden automatisch toegevoegd. Wel zo makkelijk en je weet zeker dat je geen typfoutje maakt.

Maak gebruik van een voordelig SIM Only abonnement

Als je geen Wifi kunt gebruiken, dan loopt het internetverbruik snel op tijdens het gebruik van WhatsApp. Wil jij besparen op de telefoonkosten? Kies dan voor het goedkoopste SIM Only, namelijk de SIM Only jaarbundel van L-Mobi. Stap vandaag nog over en begin direct met besparen op je telefoonkosten. Dat maakt het WhatsAppen ook direct een stuk leuker!

Onze andere blogs

2022-05-27T13:18:13+02:00
Ga naar de bovenkant