fbpx

8 Tips om langer met je batterij te doen!

Merk je dat de batterij van je telefoon steeds sneller leeg raakt? De batterij verliest aan kwaliteit met de tijd, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de batterij wat langer meegaat. Wij geven je graag 8 handige tips!

1. De vergrendelingstijd verkorten

Maak je gebruik van automatische vergrendeling van je scherm? Dan kun je zelf instellen na hoeveel tijd het scherm vergrendeld wordt. Je kunt op de batterij besparen door deze tijd te verkorten. Natuurlijk kun je ook op de batterij besparen door het scherm na gebruik direct zelf te vergrendelen.

2. Zet functies uit die je niet altijd nodig hebt

Veel mensen maken niet voortdurend gebruik van Bluetooth en GPS, maar hebben deze functies wel de hele dag aan staan. Het ingeschakeld laten van functies die je niet gebruikt kost batterij. Je batterij gaat dus langer mee als je deze functies alleen inschakelt op de momenten waarop je ze daadwerkelijk gebruikt.

3. Stel de donkere modus in

Maak gebruik van de zogenaamde dark mode / donkere modus op je toestel. Dit maakt je scherm donkerder, waardoor er minder batterij aan verloren gaat. Maak je gebruik van een gepersonaliseerde achtergrond? Dan is het ook beter om achtergrondjes met veel wit en / of felle kleuren te voorkomen.

4. Automatisch synchroniseren uitzetten

Automatische synchronisatie kost relatief veel batterij en het is eigenlijk niet echt nodig. Meerdere apps synchroniseren voortdurend zonder dat je dit in de gaten hebt, maar het kost wel een flink percentage van je batterij. In de instellingen van je toestel kun je automatische synchronisatie uitschakelen.

5. Schakel de push notificaties uit

Heb jij wel eens geteld hoe veel push notificaties je op een gemiddelde dag ontvangt? Waarschijnlijk niet, maar in de meeste gevallen zijn het er veel. Heb je al deze notificaties echt nodig? Het is begrijpelijk dat je een notificatie wilt ontvangen als je een appje ontvangt, maar is het echt noodzakelijk om push notificaties te ontvangen van nieuwswebsites, bijvoorbeeld? Schakel alle push notificaties die je niet nodig hebt uit om batterij te besparen.

6. De smart functies op je toestel uit zetten

Vooral nieuwere smartphones zijn voorzien van smart functies die de hele dag van je batterij snoepen. Denk bijvoorbeeld aan Siri, die constant op de achtergrond draait, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Schakel in je telefoon instellingen de smart functies uit als je deze niet gebruikt.

7. Gebruik maken van de energiebesparende modus

Veel smartphones zijn voorzien van een energiebesparende modus. Andere toestellen hebben een vliegtuigstand. Door één van deze twee in te schakelen kun je veel batterij besparen en gaat je batterij aanzienlijk langer mee.

8. De batterij van je toestel vervangen

Soms is er gewoon geen redden meer aan. Je toestel werkt nog prima, maar de batterij is gewoon op. Het is niet prettig als je elke paar uur moet opladen. Je kunt dan beter een nieuwe batterij voor je toestel kopen.

Direct besparen op je telefoonkosten?

Met bovenstaande tips kun je flink op het verbruik van je batterij besparen, maar we hebben ook een goede tip voor je als je op je telefoonkosten wilt besparen. Sluit een Sim Only Jaarabonnement af bij L-Mobi, dé goedkoopste Sim Only provider van Nederland. Stap direct over en begin met besparen!

Onze andere blogs

2022-05-25T09:18:02+02:00
Ga naar de bovenkant