fbpx

10 Redenen om iemand te bellen – Doe het gewoon

Veel mensen bellen steeds minder vaak. We zijn zo gewend aan appen en communiceren via social media, dat het bellen gewoon een beetje verloren gaat. Zonde, want juist door te bellen maak je het gesprek een stuk persoonlijker. Het kan heel fijn zijn om écht te horen dat iemand blij voor je is of juist met je meeleeft.

Emotie wordt veel makkelijker overgebracht via de stem dan via tekst. Waarom zou je nu iemand bellen in plaats van berichten? Wij geven je 10 redenen om iemand even te bellen!

1. Je hebt een doel bereikt

Het is altijd leuk als je een doel bereikt, of je hier nu lange tijd of kortere periode hard voor gewerkt hebt. Wanneer je een doel bereikt, dan is dat een moment om te vieren en dat doe je het liefst met mensen van wie je houdt. Heb jij een doel bereikt? Bel iemand op en hoor hoe blij die persoon voor jou is. Natuurlijk kun jij ook jouw blijdschap overbrengen als iemand anders een doel heeft bereikt. Bel gewoon even!

2. Je hebt iets leuks gekocht

Het is natuurlijk altijd leuk als je een mooie, leuke, inspirerende of bijzondere aankoop hebt gedaan. Dit wordt nog leuker als je het met iemand kunt delen! Natuurlijk kun je een foto van hetgeen dat je hebt gekocht rondsturen, maar het is toch veel leuker om iemand even te bellen en er uitgebreid over te vertellen?

3. Er is iets interessants in de aanbieding

Een aanbieding is altijd leuk, of het nu gaat om een kleine aanbieding op een dagelijkse boodschap of om een grotere aanbieding op een specifiek kledingmerk. Het is altijd leuk als je geld kunt besparen op iets dat je nodig hebt of gewoon echt graag wilt hebben. Ken je iemand die ook wel baat zou hebben bij de aanbieding? Bel even op en vertel over de aanbieding. Die persoon zal je ongetwijfeld heel dankbaar zijn!

4. Je hebt een goed advies nodig

We komen allemaal wel eens in een situatie terecht waarin het advies van iemand anders meer dan welkom is. We kunnen nu eenmaal niet altijd alles alleen, en daar is niets mis mee. Soms kan het heel verhelderend zijn om even met iemand anders over een situatie te praten. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de situatie anders bekijkt of dat je emoties naar de situatie toe veranderen. Heb je een goed advies nodig? Bel iemand op!

5. Even je werkdruk verlichten

Veel mensen hebben tegenwoordig te maken met een hoge werkdruk. Kom je uit je werk en ga je op de bank zitten kniezen over je werk? Dan ben je eigenlijk nog steeds aan het werk! Voorkom dit, want het kan je een burn-out bezorgen. Bel gewoon even iemand op, praat over leuke dingen, laat je even afleiden van alle zorgen van je werk. Het is niet alleen heel prettig om het even over andere dingen te hebben, maar het lucht ook op en kan zelfs de werkdruk die je ervaart wat verlichten.

6. Er zit je iets dwars

Het kan nu eenmaal niet altijd allemaal van een leien dakje gaan. Soms zijn er gewoon dingen die je dwars zitten. Die dingen kunnen je dwars blijven zitten als je er niet over praat. Heb je een probleem met iemand? Bel die persoon op en praat het uit. Heeft het helemaal niets met een persoon te maken? Bel iemand op en praat over wat je dwars zit. Soms is een luisterend oor alles wat je nodig hebt om je weer beter te voelen.

7. Er mag iets gevierd worden

Als er iets te vieren valt, dan doe je dat natuurlijk het liefst met de mensen die dichtbij je staan. Heb je bijvoorbeeld je diploma gehaald? Ga je met pensioen? Is er sprake van een jubileum? Goede redenen om iemand even op te bellen en je feeststemming te delen. Dit zijn vaak de leukste gesprekken, en daar kun je er uiteindelijk nooit genoeg van hebben!

8. Je wilt even je ei kwijt

Ken je dat, dat je gewoon even zin hebt om te zeuren? Dat hebben we allemaal wel eens. Er is niet per se iets dat je dwars zit, er is ook niet in het bijzonder iets gebeurt.. Je voelt je gewoon een beetje ‘bluh’. Dan is het fijn als je even lekker tegen iemand aan kan zeuren. Bel iemand op die je goed kent, geef aan dat je gewoon even je ei kwijt wilt en starten maar met het zeuren. Soms lucht dat zo op!

9. Even interesse tonen

Het is altijd fijn als iemand oprechte interesse in je toont, in je leven, in hoe het met je gaat.. Dit betekent natuurlijk ook dat iemand anders het heel fijn vindt als jij oprechte interesse toont. Heb je iemand al een tijdje niet gesproken of weet je dat iemand het even moeilijk heeft? Bel op en bied aandacht. Niets is waardevoller dan dat.

10. Gewoon voor de gezelligheid

Natuurlijk heb je niet altijd een specifieke reden nodig om iemand te bellen. Het is eigenlijk gewoon belangrijk dat je in contact blijft met de mensen die dichtbij je staan. Een belletje is dan toch een stuk persoonlijker dan een berichtje of een appje. Bel gewoon eens iemand op voor de gezelligheid. Het wordt zeker gewaardeerd en het is voor jezelf ook leuk. Win-win!

Let wel op je belminuten!

Er zijn eindeloos veel redenen te noemen om gewoon eens iemand op te bellen. Het is persoonlijk, het is prettig en het wordt gewaardeerd. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je belminuten in de gaten houdt. Daarnaast wil je vooral ook lekker voordelig bellen. Bij L-mobi ben je altijd voordelig uit. Wij zijn namelijk de goedkoopste Sim Only provider van Nederland. Check direct onze aanbiedingen, stap over en ga lekker goedkoop bellen!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:19:37+01:00
Ga naar de bovenkant