fbpx

Wat te doen als je smartphone te warm wordt?

Ken je het? Je bent lekker een spelletje aan het spelen op je smartphone, of je kijkt een video, en ineens voel je dat je toestel steeds warmer wordt. Soms gebeurt dit vrij vaak, soms alleen tijdens het gebruik van een bepaalde app. Ook kan het zijn dat je telefoon vooral erg warm of zelfs heet wordt tijdens het opladen. Waardoor komt dit en wat kun je eraan doen? Daar vertellen wij je graag meer over.

Het is normaal als je telefoon warm aanvoelt

Laten we eerst beginnen met wat geruststelling. Het is heel normaal als je telefoon tijdens het gebruik ervan wat warm wordt. Dit is geen reden tot paniek en je hoeft ook geen actie te ondernemen. Je telefoon is een elektrisch apparaat en elektrische apparaten worden over het algemeen warm tijdens het gebruik. Dit is dus een heel normale reactie waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Je moet je wel zorgen maken – en actie ondernemen – als je toestel echt heet wordt.

Je smartphone wordt wel heel erg heet!

De temperatuur van je smartphone stijgt naar mate deze zwaarder wordt belast. Zo zal het je misschien opvallen dat je telefoon steeds heter wordt als je een bepaald spel aan het spelen bent. Meestal gaat het dan om een app die een zwaardere belasting legt op het scherm, op de batterij en / of op de processor. Hoe zwaarder deze belasting, hoe hoger de temperatuur oploopt. 🔥

Voel je dat je smartphone echt heet wordt, dan betekent dit dus dat je toestel op dat moment even te zwaar belast wordt. In dit geval is het belangrijk om te voorkomen dat je toestel echt oververhit raakt. Dit kan namelijk zorgen voor schade aan de batterij of aan de hardware op je toestel.

Stappenplan om je telefoon weer af te koelen

Voel je dat je telefoon heet wordt? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen, zodat je oververhitting van je toestel kunt voorkomen. Houd je telefoon uit de zon en verwijder het hoesje van je telefoon, als je deze gebruikt. Wordt je toestel heet tijdens het opladen, ook in de winter? Dan kan dit aan de kabel liggen. Het is dan goed om deze te vervangen door een originele lader en kabel. Houd je toestelupdates actueel.

Is er een nieuwe update? Voer deze dan direct uit. Stop met het gebruiken van je toestel als deze heet wordt. Sluit alle apps af en laat je telefoon even met rust. Dit is de beste manier om je smartphone af te laten koelen als deze heet is geworden van zwaardere belasting.

Lijkt je telefoon gewoon altijd heet te worden?

Nieuwere toestellen worden over het algemeen niet meer zo snel heet als bij oudere toestellen het geval is. Uitgesloten is het echter niet. Toch, als je smartphone dan heet wordt, dan is dit meestal zo door overbelasting. Laat je toestel even rusten en er is niks aan de hand. Lijkt het alsof jouw toestel al heet wordt bij de eerste de beste aanraking? Dan is het goed om er even mee langs de telefoonzaak te gaan. Goede kans dat je toestel gewoon aan vervanging toe is.

Wil je dan direct voordeliger bellen en internetten? Kies dan voor een Sim Only jaarbundel van L-mobi, dé goedkoopste provider van Nederland. Bekijk direct onze deals en sluit af voor een fijne besparing.

Onze andere blogs

2022-06-25T11:41:15+02:00
Ga naar de bovenkant