fbpx

5 Redenen waarom je batterij snel leeg is

Merk jij dat de batterij van je smartphone wel erg snel leeg raakt? Het is natuurlijk bijzonder vervelend als je batterij snel afloopt. Je kunt gebruik maken van diverse oplossingen, waaronder een powerbank, maar uiteindelijk blijft het gewoon een vervelend probleem. Je wilt niet steeds met een snoertje zitten, omdat je anders zonder batterij komt te zitten.

Liever los je het probleem op natuurlijk! Wanneer de batterij van je smartphone snel leeg is, dan kan dit diverse oorzaken hebben. Wij leggen je 5 belangrijke redenen voor.

1. De apps die je gebruikt zijn zwaar

Er zijn veel verschillende apps en een deel van deze apps legt een behoorlijke belasting op de batterij van je telefoon. Als jij een game op je toestel speelt dat de batterij flink belast, dan kun je zomaar de helft van je batterij verliezen in een uurtje tijd. Het is de moeite waard om eens na te gaan hoeveel batterij jouw apps gebruiken. Sommige apps kun je ook in de bespaarstand gebruiken. Dit merk je echt! Daarnaast kun je ook het automatisch synchroniseren van apps uitschakelen om meer batterij te besparen.

2. Je schermpje staat veel te licht

Van zichzelf is het scherm van je toestel donker. Dit zie je natuurlijk ook als het scherm uit staat. Dan is het zwart. Hoe meer het scherm oplicht, hoe meer batterij hiervoor gebruikt wordt. Als jouw smartphone batterij snel afloopt, dan kan dit komen omdat je je scherm op de hoogste helderheid hebt staan. Op de eerste plaats is dit meestal niet comfortabel voor je ogen, maar daarnaast kost het ook gewoon heel veel batterij. Je hebt helemaal niet zo veel felheid in je scherm nodig. Het helpt dus om de helderheid van je scherm naar beneden aan te passen.

3. Je hebt je GPS voortdurend aan staan

Heb jij je GPS voortdurend aan staan op je smartphone? Je hebt het niet zo in de gaten, maar dit kost ook voortdurend energie. GPS werkt samen met satellieten en er wordt constant gecommuniceerd. Vraag jezelf af of het echt wel noodzakelijk is om GPS altijd aan te hebben staan. Als je jouw GPS alleen gebruikt voor navigatie, bijvoorbeeld, dan is het ook goed om GPS gewoon alleen in te schakelen als je navigatie nodig hebt. Dit bespaart je heel veel batterij.

4. Je bereik is slechter dan wenselijk

Je zou denken dat de tijd van slecht bereik ondertussen wel achter ons ligt, maar niets is minder waar. Er zijn nog altijd plekken in Nederland waar het bereik slechter is, zeker als je bij bepaalde providers zit. Daarnaast kun je ook in huis een slechter bereik hebben, wat zeker geldt in nieuwbouwwoningen, die optimaal geïsoleerd zijn. Een slecht bereik is niet alleen heel vervelend, maar het kost ook veel van je batterij. Je smartphone blijft namelijk proberen een goede verbinding te bewerkstelligen.

5. De batterij is gewoon aan vervanging toe

Je mag er in de basis natuurlijk van uit gaan dat een relatief nieuwe smartphone gewoon een goede batterij heeft. Toch, steeds meer mensen willen besparen en besluiten daarom de telefoon langer te gebruiken dan twee jaar, vaak in combinatie met Sim Only. Uiteindelijk verliest de batterij van je smartphone aan kwaliteit en als deze echt snel begint af te lopen, dan is deze gewoon aan vervanging toe. Het vervangen van de batterij van een smartphone is natuurlijk nog altijd voordeliger dan de aanschaf van een nieuw toestel.

Bespaar op je telefoonkosten

Als het goedkoper kan, dan wil je goedkoper! Logisch! Niet iedereen wordt gelukkig van een duur abonnement, waarbij je ook een smartphone af moet betalen. Dit wordt nog vervelender als de batterij van het toestel al binnen de twee jaar af begint te lopen. Jij wilt gewoon zo veel mogelijk besparen op je telefoonkosten. Dit doe je door gebruik te maken van een Sim Only jaarbundel van L-mobi, dé goedkoopste provider van Nederland. Maak online kennis met onze aanbiedingen en profiteer!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:19:52+01:00
Ga naar de bovenkant