fbpx

Welke innovaties kunnen we de komende jaren verwachten op telefoongebied?

De allereerste versie van de smartphone, een uitvinding van Nokia, werd in 1996 op de markt gebracht. Wat is er sindsdien veel veranderd! Door de jaren heen hebben we niet alleen steeds meer merken mogen verwelkomen op de markt, maar ook eindeloos veel modellen met steeds weer nieuwe, betere functies. 📱

Dit belooft veel voor de toekomst, want de ontwikkelingen staan niet stil. Met welke innovaties moeten we de komende jaren nog rekening houden als het om smartphones gaat? Het team van L-Mobi Moble geeft je inzicht in een aantal trends.

Betere batterijen in smartphones

Als er iets is waar veel smartphonegebruikers zich aan storen, dan is het wel aan de relatief korte batterijduur. Zeker wanneer je jouw toestel intensief gebruikt, wat veel mensen doen, dan moet je het toestel zeker eens per dag opladen. Dit is niet alleen vervelend, maar het is ook slecht voor het milieu.

Smartphone fabrikanten besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid. Het is dan ook niet vreemd dat er door meerdere partijen wordt gekeken naar de mogelijkheid om smartphones van betere, duurzamere batterijen te voorzien.

Meer gerecyclede materialen in smartphones

In smartphones zijn veel metalen te vinden die relatief moeilijk te verkrijgen zijn. Ze worden veelal in oorlogsgebieden opgegraven door arbeiders die onder slechte omstandigheden werken. Steeds meer fabrikanten willen het productieproces duurzamer maken. Dit betekent ook dat we in de komende jaren steeds vaker gerecyclede materialen in smartphones tegen gaan komen.

Refurbished smartphones in opkomst

We zien dat steeds minder mensen een compleet nieuwe smartphone kopen. Ook het aantal abonnementen met nieuw toestel neemt af. Deels heeft dit uiteraard te maken met de inflatie, waardoor we gewoon allemaal meer op de uitgaven moeten leggen. Een refurbished smartphone, ook wel een tweedehands toestel die weer als nieuw is gemaakt, is voordeliger en veel beter voor het milieu. De komende jaren zal de populariteit van refurbished smartphones in combinatie met Sim Only dan ook toenemen.

Meer foldable smartphones op de markt

De eerste smartphones waren relatief groot. We noemden ze ook wel ‘koelkasten’. Vervolgens werd het een trend voor fabrikanten om smartphones steeds kleiner te maken. We zagen hierbij ook modellen die we dubbel konden klappen. Hierna ontstond er weer een trend van een zo groot mogelijk scherm. De toestellen van Samsung zijn de laatste jaren steeds weer in iets grotere modellen gekomen, bijvoorbeeld.

De Samsung Note blonk hier wel in uit. Nu gaan we weer terug naar kleinere modellen, maar dan zonder het verlies van het grote scherm. We hebben het natuurlijk over de zogenaamde foldables, ook wel smartphones die je dubbel kunt vouwen. Deze modellen zullen we steeds meer gaan zien in de komende jaren.

Toekomst-proof met een Sim Only maandbundel

We zien meer trends ontstaan in de wereld van smartphones. Zo wordt het gebruik van een smartphone steeds meer ‘wachtwoord-vrij’ en zal de selfie-camera steeds meer verborgen worden in het scherm van de smartphone, zodat deze op den duur helemaal niet meer zichtbaar is. De belangrijkste ontwikkeling, zeker met het oog op duurzaamheid, is wel dat meer mensen kiezen voor het behoud van hun oudere toestel en het kopen van tweedehands smartphones.

👉 In combinatie met een Sim Only maandbundel ben je dan lekker voordelig uit en kun je in de toekomst flink besparen. L-mobi is dé goedkoopste Sim Only provider van Nederland. Check onze deals direct en start snel met besparen!

Onze andere blogs

2023-10-22T08:38:59+02:00
Ga naar de bovenkant