fbpx

Gebruik jij Quick Share van Samsung al optimaal?

Zit jij altijd te worstelen om documenten te delen zonder WeTransfer of e-mail? Het is gedaan met de frustratie van het delen van een hoge kwaliteit selfie op WhatsApp, alleen om te zien dat de app de afbeelding verkleint. Het is tijd om te verwelkomen wat je altijd nodig had: Quick Share van Samsung.

Het is dé rivaal van Apple’s AirDrop, Quick Share, is Samsung’s nieuwste paradepaardje. Het team van L-Mobi Mobile laat je graag de mogelijkheden zien. Laten we deze geweldige functie samen ontdekken.

Wat is Quick Share?

Quick Share, zoals de naam al doet vermoeden, maakt het delen van inhoud snel en eenvoudig. Het is gelanceerd met de Samsung Galaxy S20. Met deze functie ben je in staat om foto’s, video’s, documenten of links moeiteloos te delen. Het meest opvallende is dat Quick Share werkt op alle Samsung-apparaten, en het heeft geen internetverbinding nodig. Het delen is kosteloos en verbruikt geen data van je internetbundel.

Bovendien, terwijl Apple’s AirDrop beperkt is tot het delen met één persoon tegelijk, biedt Quick Share je de mogelijkheid om tot vijf mensen tegelijk te bereiken. Dat is een overwinning voor Samsung!

Maar hoe werkt Quick Share?

Allereerst moet zowel de zender als de ontvanger een Samsung-apparaat hebben, draaiend op Android 11 of hoger, en uitgerust met One UI 3. Quick Share maakt gebruik van Bluetooth, dus zorg ervoor dat je binnen bereik bent. Hoewel je niet via wifi verstuurt, moet deze toch ingeschakeld zijn. Quick Share laat je toe om tot 6 mensen tegelijk te bereiken en je kunt tot 1 GB per keer en 2 GB per dag verzenden. Maar maak je geen zorgen, het is niet zo dat iedereen lukraak bestanden op jouw telefoon kan gooien. Je moet elk deelverzoek accepteren.

Hoe activeer je Quick Share op je Samsung-apparaat?

Dat is heel simpel. Ontgrendel je telefoon, veeg het meldingenpaneel omlaag, tik op ‘Quick Share’ en schuif de slider aan. Je bent nu klaar om bestanden te delen.

Het gebruik van Quick Share is net zo eenvoudig. Open je ‘Galerij’ of ‘Mijn Bestanden’, selecteer het bestand dat je wilt delen, tik op de ‘Delen’-knop, kies de ontvangers uit de lijst, en voila, je bestand is verstuurd!

Als je de Quick Share-functie wilt uitschakelen, volg dan dezelfde stappen als hierboven, maar in plaats van de slider aan te zetten, zet je deze uit.

Mocht je problemen ondervinden met Quick Share, wees dan niet ontmoedigd. Controleer eerst of de ontvanger wel Quick Share heeft en of je in de lijst met beschikbare apparaten verschijnt. Als dat niet het geval is, controleer dan de instellingen van Quick Share en zorg ervoor dat je wifi en Bluetooth zijn ingeschakeld.

Eenvoudig bestanden delen

Kortom, de Quick Share-functie van Samsung maakt het delen van bestanden sneller, efficiënter en gemakkelijker dan ooit tevoren. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het delen van grote bestanden of het vinden van alternatieve apps om je foto’s en video’s in hoge kwaliteit te delen. Quick Share heeft al deze zorgen weggenomen.

Bovendien, in vergelijking met zijn naaste rivaal, Apple’s AirDrop, gaat Quick Share een stap verder door het mogelijk te maken om inhoud te delen met meerdere mensen tegelijk. Dit is een enorm voordeel, vooral als je bestanden wilt delen met een groep mensen, zoals tijdens een bijeenkomst of een feestje.

Een andere geweldige eigenschap van Quick Share is dat het geen internetverbinding vereist en geen data verbruikt uit je internetbundel. Dit is een enorme opluchting voor diegenen die zich zorgen maken over het dataverbruik, vooral als ze grote bestanden delen.

Beter delen!

Maar wat Quick Share echt onderscheidt, is de controle die het je geeft over het deelproces. Je hebt de keuze om te beslissen wie bestanden met je kan delen, en je moet elk deelverzoek accepteren voordat het op je telefoon terechtkomt. Hiermee voorkom je dat ongewenste bestanden je apparaat binnenstromen.

Kortom, als je een trotse eigenaar bent van een Samsung-apparaat en je wilt je bestanden delen met het grootst mogelijke gemak en efficiëntie, dan is Quick Share ongetwijfeld jouw beste vriend. Geef het eens een kans en ervaar het verschil zelf!

Pre-paid Sim-Only

Heb je een mooie foto of video gemaakt en wil je die delen bij iemand die niet in de buurt is? Dan kun je rekenen op het snelle netwerk van L-Mobi. Kies nu voor onze jaarbundels en profiteer van de laagste prijzen! Bekijk onze aanbiedingen en stap direct over!

Onze andere blogs

2023-07-16T12:19:04+02:00
Ga naar de bovenkant