fbpx

Bescherm je smartphone tijdens je reis (mocht die worden gestolen)

De smartphone is uitgegroeid tot een onmisbaar item voor veel reizigers. ✈ Of je nu op een avontuurlijke vakantie bent of op een zakelijke reis, je telefoon speelt een centrale rol. Van het navigeren door vreemde steden tot het bijhouden van je reisschema en het vastleggen van speciale momenten. Maar wat als je telefoon wordt gestolen, vooral in het buitenland?

Het team van L-Mobi geeft je graag een aantal handige tips! Ben je nog geen klant bij ons? Stap dan nu over en bekijk onze aanbiedingen!

Goede voorbereiding die je thuis kan doen

 1. Beveilig je telefoon: Zorg ervoor dat je telefoon altijd up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates. Activeer ook biometrische authenticatie, zoals vingerscan of gezichtsherkenning, en vermijd eenvoudige pincodes.
 2. Maak back-ups: Controleer regelmatig of je foto’s, notities en andere belangrijke data online worden geback-upt via diensten als iCloud of Google.
 3. Activeer ‘Vind mijn toestel’: Hiermee kun je je telefoon op afstand volgen en blokkeren indien nodig.
 4. Neem voorzorgsmaatregelen: Print je boardingpass uit en noteer essentiële nummers. Dit omvat noodnummers en het IMEI-nummer van je telefoon.

Wat te doen bij diefstal?

Het onverwachte gebeurd en je telefoon is gestolen, wat moet je nu doen? Hierbij vijf tips van L-Mobi.

 1. Handel snel: Als eerste stap, blokkeer je telefoon op afstand. Dit voorkomt dat iemand toegang krijgt tot je apps en data.
 2. Bescherm je financiën: Blokkeer je simkaart onmiddellijk om te voorkomen dat je met hoge telefoonrekeningen wordt geconfronteerd. Als je bankpas of creditcard ook is gestolen, blokkeer deze dan zonder vertraging.
 3. Doe aangifte: Het is essentieel om aangifte te doen bij de lokale politie en een schriftelijk bewijs van deze aangifte te verkrijgen. Dit kan nuttig zijn voor je verzekering en als bewijs dat je niet betrokken was bij eventuele illegale activiteiten met de gestolen telefoon.
 4. Wis je telefoon: Om verdere schade te beperken, wis je je telefoon op afstand. Hierdoor wordt alle informatie van het toestel verwijderd.
 5. Identiteitsbescherming: Met online tools zoals Digital Identity Protection kun je waarschuwingen krijgen als je identiteit online wordt blootgesteld.

Extra tips voor veiligheid

Hierbij nog enkele handige tips voor nog meer veiligheid op reis!

 • Gebruik sterke wachtwoorden: Elke app of website moet een uniek wachtwoord hebben. Overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager. Deze beveiligt wachtwoorden met een sterke encryptie.
 • Veilig surfen: Installeer een VPN op je telefoon voor veilig browsen, vooral op openbare wifi-netwerken.

De realiteit is dat diefstal altijd kan gebeuren, ongeacht hoe voorzichtig je bent. Het is daarom van cruciaal belang om voorbereid te zijn en te weten hoe je moet handelen in zo’n situatie. Door de bovengenoemde stappen en aanbevelingen te volgen, kun je de impact van de diefstal minimaliseren en met een geruster hart op reis gaan.

Slimme keuze met L-Mobi Mobile

Zorg voor een provider die achter je staat. L-Mobi Mobile biedt niet alleen uitstekende mobiele diensten, maar ook ondersteuning wanneer je die het meest nodig hebt. Bekijk onze huidige aanbiedingen en word vandaag nog klant bij L-Mobi Mobile voor een zorgeloze reiservaring.

Onze andere blogs

2023-09-02T10:47:20+02:00
Ga naar de bovenkant