fbpx

Wat is een refurbished smartphone?

Je kunt op de aanschaf van een telefoon besparen door te kiezen voor een refurbished toestel in plaats van voor een nieuw toestel. Als je minder budget tot je beschikking hebt, maar je wilt wel zeker zijn van een betrouwbare en goed werkende telefoon, dan is een refurbished smartphone een goede keuze. Maar wat is een refurbished smartphone nu precies? Wij leggen het je graag uit.

Wat is een refurbished smartphone precies?

Een refurbished smartphone is een gebruikte smartphone. Toch is het niet per definitie hetzelfde als een tweedehands smartphone. Een tweedehands toestel koop je vaak particulier, waarbij je geen enkele garanties hebt. Dit is anders bij een refurbished toestel. Deze is namelijk door een professional nagekeken, gecontroleerd en volledig opgeknapt. Alles wordt van A tot Z gereset, onderdelen worden uitvoerig getest en defecten worden opgelost. Is het nodig om onderdelen te vervangen, zoals een kapot scherm? Dan gebeurt dit tijdens het opknappen van het toestel. Hierdoor is een refurbished smartphone dus eigenlijk een smartphone die weer als nieuw werkt en geen gebreken vertoont.

Waarom zou je kiezen voor een refurbished smartphone?

Er zijn meerdere goede redenen te noemen om voor een refurbished smartphone te kiezen in plaats van voor een nieuwe. Op de eerste plaats is de prijs natuurlijk heel belangrijk. Je betaalt minder voor een refurbished toestel dan voor een nieuwe smartphone. Daarnaast is de keuze voor een refurbished toestel ook een duurzame keuze. Je geeft een mobieltje een tweede leven, zoals dat heet, waardoor het toestel niet op de toch al veel te grote schroothoop terecht komt. Natuurlijk wil je wel ook zekerheid dat de refurbished smartphone echt nog van goede kwaliteit is. Hiervoor let je op ‘Keurmerk Refurbished’.

Drie categorieën

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er onder het Keurmerk Refurbished drie actieve categorieën te onderscheiden zijn. Op de eerste plaats is er categorie A, dat de beste categorie is. Deze toestellen zijn daadwerkelijk zo goed als nieuw en zijn dan ook het hoogst geprijsd. Klasse B toestellen zijn licht gebruikte toestellen. Er is niets mis mee, maar het toestel is wel intensief gebruikt geweest. Dan is er nog een klasse C. In deze klasse vinden we refurbished smartphones die zichtbaar gebruikt zijn. Vaak gaat het dan om toestellen met kleine beschadigingen, zoals krassen op de behuizing. De toestellen in deze klasse zijn het goedkoopst.

Refurbished smartphones en SIM Only

Heb je een kleiner budget of wil je gewoon niet te veel betalen voor een smartphone? Dan is een refurbished smartphone een uitstekende keuze. Je bent optimaal voordelig uit als je de refurbished telefoon combineert met een SIM Only. L-Mobi is de voordeligste SIM Only provider van Nederland. Doe je portemonnee een plezier en sluit direct een SIM Only jaarbundel bij ons af.

Onze andere blogs

2023-01-25T15:20:55+01:00
Ga naar de bovenkant