fbpx

Bellen of appen; wat voor persoon ben jij?

Ben jij iemand die heel makkelijk even de telefoon oppakt om iemand te bellen voor het één of ander, of ben je toch meer van het sturen van appjes? Hierin zien we grote verschillen. Zeker in de laatste jaren hebben we de communicatie steeds meer zien verschuiven van telefoon naar bericht.

Steeds minder mensen bellen, steeds meer mensen appen. Toch, weet je dat mensen die bellen worden ervaren als een leuker persoon om mee te communiceren? Wij geven je 5 redenen waarom dat zo is.

1. Een echt gesprek is gezelliger

Aan de telefoon communiceer je gewoon anders dan in een appje. Dit is logisch. Geschreven tekst is altijd anders dan gesproken tekst en, eerlijk is eerlijk, aan de telefoon is het uiteindelijk toch gezelliger. Het is namelijk vooral het horen van de oprechte interesse, de oprechte lach en het horen van elke toon in de stem die het gezellig maakt. Dit ontbreekt in een appje. Daarom worden mensen die bellen als gezelliger en spontaner ervaren dan mensen die appen.

2. je bent veel meer relaxt

Als jij iemand bent die niet zo veel waarde hecht aan appjes, en vooral waarde hecht aan telefoontjes, dan ben je een relaxter persoon. Waarom? Omdat mensen die vooral appjes sturen snel gestrest raken. Als jij een echte ‘apper’ bent, dan zal je het misschien wel herkennen. Je hebt iemand een appje gestuurd en je krijgt geen antwoord. Je kijkt nog eens in WhatsApp en ziet de welbekende blauwe vinkjes. Je bericht is gelezen.

Waarom geeft die persoon geen antwoord? Heb je iets verkeerd gedaan? Is de persoon niet geïnteresseerd? Er kan direct van alles door je hoofd gaan en dit bezorgt je stress. Deze stress ervaar je niet als je een beller bent. Iemand neemt op of niet. Simpel.

3. Mensen vinden je duidelijker

Voor veel mensen is het ongemakkelijk om te moeten vragen om extra duidelijkheid. Er zijn zelfs mensen die dit niet durven, waardoor dingen verkeerd kunnen lopen die niet verkeerd hadden hoeven lopen. Mensen vinden anderen een stuk duidelijker aan de telefoon dan via een appje. Dit verschil zit vooral in het feit dat mensen die appen vaak zorgen voor korte en bondige berichten, terwijl mensen aan de telefoon sneller geneigd zijn om het direct goed uit te leggen.

4. Je bent meer bewust van jezelf

Het blijkt dat mensen die liever bellen dan appen zich bewuster zijn van zichzelf en hun eigen gedrag. Mensen die appen maken zich niet druk over hoe iets over kan komen. Helaas kan dit ook makkelijk voor vervelende situaties zorgen. Als iets positief en negatief opgevat kan worden, dan kan de ontvanger het negatief opvatten als de verstuurder het positief bedoeld. Een beller is zich bewust van hoe dingen overgebracht worden en kiest ervoor om dit op persoonlijke wijze te doen, om misverstanden te voorkomen.

5. Mensen vinden bellers praktischer

Mensen die het liefst gewoon even bellen worden gezien als praktisch. Waarom? Omdat dit personen zijn die gewoon direct antwoord op hun vragen willen hebben, die direct uitleg willen ontvangen of die direct een verhaal willen horen. Het zijn mensen die een direct gesprek niet uit de weg gaan en liever niet eindeloos willen wachten op antwoorden. In veel situaties is even bellen een stuk praktischer dan appen.

Bellen en appen doe je het liefst voordelig

Het maakt natuurlijk niet uit of jij een echte beller, een echte ‘apper’ of een combinatie van beide bent. In de basis wil je gewoon lekker voordelig kunnen bellen en appen. Dit kan als je kiest voor de Sim Only jaarbundel van L-mobi. Ben jij op zoek naar de goedkoopste Sim Only oplossing of wil je binnenkort overstappen en gewoon gaan profiteren van de meest voordelige deal? Check dan online onze aanbiedingen en ga besparen!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:19:30+01:00
Ga naar de bovenkant