fbpx

AirDrop op je iPhone: dit is er mee mogelijk!

AirDrop is een superhandige functie die beschikbaar is op alle iPhones, maar wat kun je er nu precies mee? Steeds meer mensen ontdekken het gemak van deze functie, vooral omdat de functie het mogelijk maakt om zonder internet zaken te delen met andere iPhone gebruikers in je directe omgeving. Hoe het precies werkt en wat je er allemaal mee kunt? Wij leggen het je graag uit.

AirDrop is één van de meest handige iOS tools

We willen vaak dingen met elkaar delen, zoals bestanden, linkjes, podcasts, contacten, video’s en foto’s. Natuurlijk kun je deze zaken op meerdere manieren delen. Zit je naast de persoon met wie je het wilt delen en heeft deze persoon ook een iPhone? Dan kun je alles eenvoudig delen door gebruik te maken van AirDrop. Je hebt er niet eens internet voor nodig, wat fijn is als je geen gebruik kunt maken van wifi.

Het gaat namelijk niet van je internetbundel af. Het is wel belangrijk dat er gedeeld wordt tussen twee Apple toestellen die zich op dat moment bij elkaar bevinden. Het kan dus gaan om twee iPhones, maar je kunt ook eenvoudig zaken uitwisselen tussen je iPhone en je MacBook, bijvoorbeeld. Het delen gaat lekker snel en makkelijk, waardoor dit toch wel één van de meest praktische iOS tools is.

Alles werkt eenvoudig via Bluetooth

Zoals gezegd is het niet nodig om internet te gebruiken als je gebruik wilt maken van AirDrop. De functie werkt namelijk via Bluetooth en daar betaal je niets extra voor. Het enige wat je dus moet doen om bestanden te ‘droppen’ via AirDrop is het inschakelen van Bluetooth op beide apparaten, zodat deze onderling kunnen connecten. Vervolgens is het alleen belangrijk dat de twee apparaten dicht genoeg bij elkaar zijn om elkaar via Bluetooth op te kunnen pikken.

Natuurlijk moet je ook AirDrop aanzetten om er gebruik van te kunnen maken. Ga hiervoor naar je Instellingen > Algemeen. In de lijst vind je AirDrop, welke je aan kunt tikken. Je kunt vervolgens aangeven met wie je wilt delen.

Hoe kun je verzenden via AirDrop?

Als je Bluetooth en AirDrop ingeschakeld staan, dan kun je starten met verzenden. Hiervoor open je het bestand dat je wilt verzenden, zoals een video, een foto of bijvoorbeeld een podcast. Vervolgens zie je linksonder in je scherm het Deel-icoon, ofwel het vierkantje met de pijl omhoog. Klik op het AirDrop logo, de blauwe cirkel met lijntjes en kijk vervolgens onder Apparaten om de persoon te selecteren aan wie je het wilt verzenden.

De ontvanger krijgt nu op zijn of haar toestel een melding dat jij iets wilt delen. Dit kan worden geaccepteerd of geweigerd. Na het accepteren wordt het direct ontvangen. Ook handig is dat linkjes direct worden geopend en dat foto’s en video’s direct in de filmrol terecht komen. Het hoeft dus niet eerst opgeslagen te worden.

Ideaal om mobiel internet te besparen

Er wordt vaak gebruik gemaakt van een mailprogramma of bijvoorbeeld WhatsApp voor het delen van zaken. Dergelijke opties verbruiken mobiel internet als je geen wifi tot je beschikking hebt. Wil je iets delen met iemand die bij jou is en die ook een Apple apparaat, zoals een iPhone, heeft? Dan is AirDrop dus een ideale manier om te delen zonder internet te verbruiken. Dat levert een mooie besparing op. Wil jij lekker voordelig gebruik maken van mobiel internet? Kies dan voor de supervoordelige SIM Only jaarbundel van L-mobi. Check direct onze aanbiedingen!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:19:16+01:00
Ga naar de bovenkant