fbpx

Bescherm je telefoon tegen virussen en malware!

We gebruiken de smartphone vaak de hele dag door, niet alleen thuis, maar ook op school, op het werk, in openbare gelegenheden en natuurlijk onderweg. Met onze smartphone zijn we gewoonweg altijd online. Helaas betekent dit ook dat je te maken krijgt met risico’s die je liever niet neemt.

🦠 Je wilt je toestel optimaal beschermen tegen virussen, malware en andere ellende. Hoe doe je dat? L-mobi geeft je graag een aantal tips.

1. Beveilig je smartphone goed

Het eerste wat je wilt doen is zorgen voor een goede beveiliging van je smartphone. Op de eerste plaats betekent dit dat je ervoor zorgt dat niet zomaar iedereen met jouw smartphone aan de slag kan. Zorg er dus voor dat je toestel beveiligd is. Dit kan op meerdere manieren, zoals met een code of een patroon. Beter nog is het om gebruik te maken van je vingerafdruk en / of gezichtsherkenning.

2. Maak geen gebruik van openbare wifi

Openbare wifi gebruiken kan heel aantrekkelijk lijken. Dit geldt zeker als je door je eigen data heen bent en je toch wilt internetten op een locatie waar openbaar wifi beschikbaar is. Het gebruik van openbare wifi is niet altijd veilig en je wilt niet dat mensen met verkeerde bedoelingen toegang krijgen tot alle persoonlijke informatie op je toestel, waaronder natuurlijk ook je bankgegevens.

Het liefst maak je gewoon helemaal geen gebruik van netwerken die je niet kent. Wil je dit toch doen? Installeer dan VPN op je smartphone om anoniem en veilig te kunnen internetten.

3. Zet een goede antivirus app op je toestel

Virussen waren voorheen sterk aanwezig en altijd duidelijk zichtbaar. Ineens bleef je herhaaldelijk dezelfde beelden zien of liep je toestel compleet vast. Duidelijk een virus. Helaas zijn de virussen tegenwoordig vaak een stuk minder goed zichtbaar, waardoor ze op je smartphone aanwezig kunnen zijn zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Zorg er daarom voor dat je een goede antivirus app op je toestel installeert. Hierin zijn diverse gratis én betaalde opties.

4. Open geen onbetrouwbare websites of links

Het klinkt als een schot voor open doel, maar toch zijn er nog altijd mensen die uit nieuwsgierigheid iets openen waarvan zij niet weten of het wel betrouwbaar is. Dat kan heel vervelende gevolgen hebben. Word je naar een website doorgestuurd die niet betrouwbaar is? Sluit deze dan zo snel mogelijk af of blokkeer de doorlink. Ontvang je een linkje waarvan je niet weet of deze betrouwbaar is? Open deze dan niet.

5. Houd je verbruik en gebruik goed in de gaten

Het is heel verstandig om je verbruik goed in de gaten te houden. Gaat je verbruik van bijvoorbeeld data ineens heel erg omhoog, terwijl je zelf niet extreem veel meer gebruik maakt van mobiel internet? Dan kan dit een teken zijn dat je toestel gehackt is. Let ook op het gebruik van je toestel. Is er iets anders dan anders en kun je hier geen oorzaak voor vinden?

Ook dan kan het zijn dat je smartphone gehackt is. Vaak betekent dit dat een hacker een onzichtbare app op je toestel heeft geïnstalleerd. Maak gebruik van een back-up van een moment waarvan je zeker weet dat je toestel nog niet gehackt was. Weet je dit niet? Dan is het belangrijk om je toestel helemaal terug te zetten naar fabrieksinstellingen.

Direct besparen op je telefoonkosten?

Wanneer je toch je verbruik en gebruik van je smartphone onder de loep neemt, dan is het ook een mooi moment om eens te kijken hoeveel je kunt besparen als je overstapt naar L-mobi. Wij zijn dé goedkoopste Sim Only provider van Nederland. Op onze website vind je een overzicht van al onze goedkope Sim Only maandbundels. Kies, sluit af en start met besparen. Makkelijker wordt het eigenlijk niet!

Onze andere blogs

2023-10-22T08:44:03+02:00
Ga naar de bovenkant