Welke screenprotector moet je kopen?
Het is verstandig om een screenprotector te gebruiken, zodat je het scherm van je smartphone kunt beschermen tegen krassen en barsten. Toch, het is niet eenvoudig om een goede screenprotector te kiezen. Er komen er steeds meer bij en niet elke variant biedt dezelfde mate van protectie aan je telefoonscherm.
Welke opties zijn er en welke kun je nu het best aanschaffen voor jouw toestel? Wij vertellen je daar graag meer over. 📱
De supermoderne nano screenprotectors
Nano. Alles waar ‘nano’ bij staat is eigenlijk modern. Voorheen kenden we deze term eigenlijk helemaal niet, maar ineens komt de term overal voorbij. Zo kennen we nu ook de screenprotector van nanogel. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het geschikt is voor elk toestel. Het is namelijk daadwerkelijk een gel, dus een vloeistof, die je zelf aanbrengt op het scherm van je toestel. Hiervoor maak je gebruik van een doekje, waarmee je de gel makkelijk in meerdere lagen op het scherm van je toestel aanbrengt. Een ander mooi voordeel is wel dat de screenprotector van nanogel volledig onzichtbaar is. Toch laat de bescherming van het scherm wel te wensen over. Diverse andere screenprotectors bieden betere bescherming.
Een screenprotector van plastic
De plastic screenprotector is er al een heel tijdje en is dan ook zeker geen nieuwe uitvinding meer. Deze screenprotectors worden gemaakt van het materiaal PET, een kunststof dat ook wordt gebruikt voor de voordelige waterflesjes die je in de supermarkt kunt kopen. Een fijn voordeel is de prijs, want dit is de goedkoopste screenprotector die op dit moment op de markt te verkrijgen is. Daarnaast is het ook prettig dat de screenprotector heel dun is, waardoor deze niet heel zichtbaar is op je toestel. Wel zijn er meerdere nadelen. Het materiaal verkleurt snel en wordt gemakkelijk vies. Daarnaast wordt je scherm een stuk stroever en ze bieden geen optimale bescherming in het geval van vallen of stoten. Wel beschermen te goed tegen krassen.
Gehard glas om je scherm te beschermen
Ook de screenprotector van gehard glas bestaat al langer. Deze biedt wel een goede bescherming in het geval van vallen of stoten, dus niet alleen tegen krassen. Dit is een belangrijk voordeel, want uiteindelijk laten we allemaal de telefoon wel eens vallen. Een ander belangrijk voordeel is dat gehard glas heel glad is. Het is even glad als het scherm van je toestel, waardoor je dus eigenlijk geen verschil voelt. Een nadeel is wel dat een gehard glas screenprotector dikker is dan de gemiddelde screenprotector. Hierdoor is de screenprotector beter zichtbaar en ook voelbaar aan de dikte van je toestel.
De screenprotector van TPU
TPU is net als PET een kunststof, maar wel van betere kwaliteit. Een voordeel van dit materiaal is dat het zichzelf kan herstellen zolang de schade niet al te groot is. Er is namelijk een soort lijm in het materiaal verwerkt, in de daarin aanwezige vaatjes. Stoot je de screenprotector ergens tegenaan en breekt er een vaatje in het materiaal? Dan komt de lijm uit dat vaatje vrij en deze vult direct de ontstane schade op.
Het wordt direct weer hard en er is niets meer van te zien. Zeker voor toestellen met een gebogen scherm is de screenprotector van TPU een mooie keuze, vooral omdat het zeer buigzaam is. Anderzijds is deze screenprotector erg lastig aan te brengen zonder dat er luchtbellen ontstaan.
De beste screenprotector gebruiken
Volgens velen is de screenprotector van PMMA en PET de beste keuze. Het gaat hier dus om een screenprotector die gemaakt is van een mix van twee verschillende kunststoffen, namelijk PMMA en PET. We noemen deze combinatie ook wel hybrideglas. Deze screenprotectors zijn dun, waardoor ze niet goed zichtbaar en niet voelbaar zijn. Daarnaast zorgen ze voor een goede bescherming en veranderen ze het gevoel van je telefoonscherm niet of nauwelijks.
Jouw toestel zo lang mogelijk mooi houden
Voorheen was het heel gewoon om je toestel gewoon elke twee jaar te vervangen door een nieuwe, vaak bij een abonnement. Tijden veranderen. Als je nu een abonnement met toestel afsluit, dan krijg je een registratie bij het BKR te Tiel en staat er dus een lening op jouw naam. Niet iedereen wil dit en steeds meer mensen kiezen er, mede daardoor, voor om gebruik zo lang mogelijk gebruik te blijven maken van de smartphone. Dat is wel zo voordelig!
Met een goede screenprotector zorg je in elk geval voor een optimale bescherming van je telefoonscherm. Wil je direct besparen op je telefoonkosten? Kies dan voor een Sim Only jaarbundel van L-mobi, dé goedkoopste Sim Only aanbieder van Nederland. Check onze aanbiedingen online en stap direct over voor een mooie besparing!