fbpx

Tips om een telefoonnummer na te gaan

We zijn er tegenwoordig aan gewend dat we op ons telefoonscherm zien wie ons belt. Aan de hand daarvan bepalen we vaak of we op dat moment op willen nemen, of toch liever niet. In verreweg de meeste gevallen is het dan ook zo dat we vaak gebeld worden door personen die in onze contactlijst staan.

Toch, het komt ook voor dat we gebeld worden vanaf een nummer dat niet in de contactlijst staat. Veel mensen nemen dan liever niet op, vooral omdat oplichting veel voorkomt. Hoe kun je nu nagaan van wie of wat een telefoonnummer is? Wij geven je een aantal tips.

1. Probeer eerst Google

Ze zeggen wel eens ‘Google weet alles’. Nu weet Google niet echt alles, maar de zoekmachine kan wel heel veel vinden. Het is dus goed om eerst eens te proberen het nummer te achterhalen via Google. Gaat het om een mobiel nummer? Plaats dan eerst 06 in de zoekbalk, gevolgd door een spatie en door de rest van het nummer. Is het nummer ergens op internet bekend, dan laat Google je dit zien.

2. Voer het mobiel nummer toe aan je contactlijst

Kan Google het mobiele nummer nergens terugvinden? Dan is het de moeite waard om het telefoonnummer aan je lijst met contacten toe te voegen. Aan veel mobiele nummers is WhatsApp gekoppeld. Heb je het nummer toegevoegd? Open dan WhatsApp, ververs je lijst met contacten en zoek naar het zojuist toegevoegde nummer. Is er een WhatsApp account aan gekoppeld? Dan kun je wellicht aan de profielfoto zien van wie het nummer is.

3. Gebruik maken van websites voor nummers zoeken

Je kunt naar meerdere websites gaan om te proberen te achterhalen van wie het betreffende nummer is. Ga bijvoorbeeld naar wieheeftgebeld.nl, naar telefoonnummerzoeken.net of natuurlijk naar telefoonboek.nl. Deze websites zijn er speciaal om te achterhalen wie jou gebeld heeft. Helaas heb je niet altijd succes via deze websites, maar het is altijd het proberen waard.

4. Een app voor nummerherkenning gebruiken

Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om nummerherkenning in te schakelen of beoordelingen te krijgen van telefoonnummers. Een goed voorbeeld hiervan is de app Hiya. Als het nummer bekend is, dan geeft deze app in je beeldscherm aan van wie het nummer is. Is het nummer niet bekend? Dan kun je in de app zien of anderen ook door het nummer gebeld zijn. Als dit het geval is, dan hebben mensen hierbij vaak aangegeven van wie het nummer is en of het nummer betrouwbaar is.

5. Terugbellen kan een goede optie zijn

Als je echt wilt weten van wie een nummer is waardoor je gebeld bent, dan kun je het nummer natuurlijk ook terugbellen. Controleer hiervoor wel op de eerste plaats of het om een Nederlands telefoonnummer gaat. Je wilt niet met torenhoge kosten zitten omdat je naar een nummer in het buitenland belt. Daarnaast is het belangrijk om alert te zijn. Er wordt vaak met onbekende nummers gebeld met als doel om iemand op te lichten. Terugbellen is daarom niet altijd de meest veilige optie.

Besparen op je telefoonkosten?

We bellen wat af tegenwoordig. Daarnaast maken we ook veel gebruik van communicatie apps, zoals WhatsApp en bijvoorbeeld Instagram. Met al dat telefoongebruik wil je je natuurlijk geen zorgen maken over de kosten. Dit hoeft niet als jij een Sim Only jaarbundel afsluit bij L-mobi. Bekijk onze aanbiedingen online en vind direct de beste deal voor jou. Je kunt jouw nieuwe Sim Only bundel direct afsluiten en starten met besparen op je telefoonkosten.

Onze andere blogs

2022-06-25T11:32:24+02:00
Ga naar de bovenkant