fbpx

Radio luisteren via je telefoon: zo doe je dat!

Veel mensen luisteren nar muziek op hun smartphone. Hiervoor kun je natuurlijk gebruik maken van speellijsten die je zelf in bepaalde apps zet, zoals Deezer of Spotify, en je kunt muziek luisteren via andere kanalen, zoals YouTube. Soms lijkt radio wel een beetje verdwenen te zijn, maar dat is het zeker niet. ūüďĽ

Soms is het gewoon heerlijk om naar de radio te luisteren, ook als je alleen je smartphone tot je beschikking hebt. Je kunt op verschillende manieren naar de radio luisteren via je telefoon. Wij geven 3 manieren.

DAB+ radio luisteren via een LG Stylus 2

Heb je een LG Stylus 2 DAB+? Dan is het mogelijk om DAB+ radio via je telefoon te beluisteren. Het belangrijkste voordeel hiervan is natuurlijk wel de kwaliteit. We zijn eigenlijk allemaal wel bekend met FM-radio. DAB+ radio is daar nog de verbeterde versie van. Je kunt radio beluisteren op digitale wijze, met een hoge kwaliteit van de audio. Om DAB+ te kunnen beluisteren via je telefoon moet je toestel speciaal met deze functie uitgerust zijn. Op dit moment is dit enkel nog het model van LG, maar de verwachting is dat meer merken in de toekomst aandacht zullen besteden aan het invoeren van deze functie in hun modellen.

Radio luisteren via de app van je favoriete zender

Steeds meer radiozenders brengen een eigen app uit. Je kunt deze app downloaden en vervolgens via de app live naar het radioprogramma luisteren. Eén van de meest populaire apps op dit moment is die van SkyRadio, omdat deze veel functies en extra radiozenders biedt. Daarnaast hebben onder meer ook QMusic, Radio 1 en Radio 538 een eigen app. Wissel je graag van radiozender? Dan kun je er ook voor kiezen om de app Nederland.fm te downloaden. In deze app zijn alle radiozenders beschikbaar om te beluisteren.

Radio luisteren via een website

Wil je eigenlijk geen app voor radio downloaden, maar wil je wel af en toe naar de radio luisteren via je telefoon? Dan kan dit natuurlijk ook gewoon via een website. Ga bijvoorbeeld naar de website van SkyRadio, QMusic of Radio 538 en je kunt direct live luisteren. Heb je graag veel keuze? Dan kun je via de website internet-radio.com luisteren naar meer dan 38.000 radiokanalen! Een belangrijk voordeel hiervan is wel dat je niet zo veel reclames hebt, en sommige zenders hebben zelfs helemaal geen commercials.

Let wel altijd op je internetverbruik

Als je onderweg via internet naar radio wilt luisteren, dan is het wel belangrijk om je bewust te zijn van het internetverbruik. Wanneer je geen gebruik kunt maken van wifi, dan verbruik je mobiele data voor het beluisteren van de radio via internet op je telefoon. Het is zonde als je hierdoor buiten je bundel gaat. Wil jij lekker voordelig genieten van veel mobiele data? Kies dan voor een Sim Only jaarbundel van L-mobi. Stap over en begin direct met besparen!

Onze andere blogs

2023-04-10T12:39:40+02:00
Ga naar de bovenkant