fbpx

Wat is een Apple AirTag precies?

Ben jij iemand die altijd van alles kwijt is? Dat is natuurlijk bijzonder vervelend. Het kost niet alleen veel tijd om het terug te vinden, maar er kan ook paniek uitbreken als het om iets waardevols is. Apple heeft nu een handige oplossing op de markt gebracht speciaal voor iedereen die waardevolle eigendommen niet kwijt wil raken.

We hebben het over de Apple AirTag. Wij vertellen je graag wat dat is en waarom het voor jou misschien ook wel superhandig is om te hebben. 😀

Raak niets meer kwijt met de Apple AirTag

Vooruit, je zal bepaalde dingen nog steeds wel eens kwijtraken, maar dingen die je voorziet van een Apple AirTag kun je snel weer terugvinden. De Apple Air kun je eenvoudig aan belangrijke eigendommen bevestigen, waarna je de Zoek Mijn-app op een Apple apparaat kunt gebruiken om het kwijtgeraakte eigendom terug te vinden. Het is een klein rond schijfje dat via een Bluetooth connectie eenvoudig verbinding kan maken met andere Apple apparaten. De Apple AirTag heeft een gewicht van slechts 11 gram, is 8 millimeter dik en heeft een diameter van 31,9 millimeter.

Tot wel 16 AirTags met je Apple ID verbinden

Het fijne is wel dat je tot maximaal 16 Apple AirTags kunt verbinden aan een enkele Apple ID. Hierdoor kun je de AirTags echt aan van alles bevestigen, van de halsband van je huisdier tot je sleutelbos. Alles waarvan jij gemakkelijk en snel wilt weten waar het is kan worden voorzien van een Apple AirTag. Ga je op vakantie en ben je bang dat je koffer onderweg vermist raakt? Stop een Apple AirTag in je koffer en je weet altijd waar je koffer zich bevindt.

Superhandig! 😀

Wat ook heel handig is, is dat de AirTags waterbestendig zijn tot een diepte van één meter voor de duur van 30 minuten. Belandt er iets in het water? Dan kun je het binnen een half uur dus ook daar terugvinden.

Wanneer zijn de Apple AirTags ideaal?

De Apple AirTags zijn op de eerste plaats natuurlijk ideaal om op eigendommen te bevestigen die je snel kwijtraakt. Daarnaast kun je ze ook in dingen plaatsen waarvan je bang bent dat het gestolen wordt. Denk bijvoorbeeld aan je auto of bijvoorbeeld je handtas. De Apple AirTags kunnen je helpen gestolen spullen terug te vinden, maar dan moet je er uiteraard wel voor zorgen dat de AirTags niet in het zicht zitten. Ze kunnen in dat geval door de dief worden geloosd of kapot worden gemaakt. Verstop ze dus goed!

Hoe werken de Apple AirTags precies?

Als je Apple AirTags hebt gekocht, dan haal je eerst de batterijbescherming los. Je hoort een geluidje, waarna je de Apple AirTags kunt koppelen met een Apple device, zoals een iPad of een iPhone. Voor deze koppeling gebruik je Bluetooth. Na het bevestigen van de koppeling kun je de AirTags aan je Apple ID koppelen en van een naam voorzien.

Je krijgt de locatie van de AirTag te zien en vervolgens klik je op ‘Gereed’. Raak je iets kwijt of wordt er iets gestolen waar een AirTag aan of in zit? Dan volg je de volgende stappen:

  • Ga naar de ‘Zoek Mijn’ app
  • Ga naar ‘Navigeer’ > ‘Objecten’
  • Tik op de AirTag die weg is
  • Kies voor de optie ‘Zoek’ of ‘Route’ om de AirTag te vinden

Bluetooth kost je helemaal niets

Ben je nu bang dat je ineens veel meer data gaat verbruiken als je meerdere Apple AirTags in gebruik hebt? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Bluetooth gaat niet over internet en kost je helemaal niets. Je merkt dus niets van het gebruik van de AirTags op je telefoonrekening. Wil jij je telefoonrekening omlaag brengen? Kies dan voor de voordelige Sim Only jaarbundel van L-mobi. Je start direct met besparen!

Onze andere blogs

2023-04-10T12:52:43+02:00
Ga naar de bovenkant