fbpx

Hoe verstuur / betaal je een Tikkie?

Steeds meer mensen maken gebruik van Tikkie om een terugbetaling van iemand te ontvangen of juist een betaling aan iemand te doen. We horen dan ook steeds vaker ‘Stuur je even een Tikkie?’ als er een terugbetaling plaats moet vinden. Maar wat nu als je helemaal niet weet hoe Tikkie werkt? Daar helpen wij je natuurlijk graag bij. 😀 Wij vertellen je meer over hoe je Tikkie gebruikt en hoe je een Tikkie verstuurt of betaalt.

Wat is een Tikkie eigenlijk?

Een Tikkie is makkelijk gezegd een betaalverzoek. Je kunt een Tikkie sturen om iemand te verzoeken iets aan jou terug te betalen. Daar staat tegenover dat je ook een Tikkie kunt ontvangen als iemand jou verzoekt om een betaling te verrichten. Om gebruik te kunnen maken van deze functie heb je de Tikkie app nodig. Deze moet je dus eerst downloaden op de telefoon.

Ga je vervolgens bijvoorbeeld uit eten met een paar vrienden en betaal jij, zodat zij jou elk een deel kunnen terugbetalen? Dan kun je elk van hen dus een Tikkie, ofwel een betaalverzoek, sturen. Je kunt de Tikkie app heel eenvoudig instellen en verifiëren met je eigen gegevens. Alles wijst voor zich. Vervolgens kun je direct gebruik maken van de app. Tikkie is van de ABN AMRO Bank, maar iedereen kan gratis gebruik maken van de app.

Een Tikkie versturen om geld te ontvangen

Wil je geld van iemand (terug)vragen? Dan kun je hiervoor een Tikkie sturen. Hiervoor open je de app en klik je op het icoontje met de plus. Je kunt aangeven aan hoeveel mensen je een bedrag wilt terugvragen en het is mogelijk om een Groeps-Tikkie aan te maken. Geef aan wat het bedrag is en waarvoor het bedrag is.

Je kunt nu de betaallink van Tikkie versturen, bijvoorbeeld via WhatsApp, via de mail of via Telegram. De ontvanger kan op deze link klikken om direct de betaling aan jou te voldoen. Is dit gebeurd? Dan krijg jij een bericht dat je de betaling ontvangen hebt. Een link die je verstuurt is geldig voor de duur van maximaal twee weken.

Zijn er beperkingen waarmee je te maken hebt?

Ja, er zijn wel wat dingetjes om rekening mee te houden. Wanneer je gebruik maakt van een Groeps-Tikkie, dan mag het totale bedrag dat je terug wilt vragen niet hoger zijn dan 2.500 euro.  Een enkel Tikkie kun je versturen tot bedragen tot en met 750 euro. Je kunt zo veel Tikkies sturen als je wilt, maar het is niet mogelijk om meer dan 2.500 euro per dag te ontvangen via Tikkie. Dit kan dus iets zijn om rekening mee te houden.

Het betalen van een ontvangen Tikkie

Je kunt natuurlijk ook een Tikkie ontvangen van iemand die een betaling of terugbetaling van jou tegoed heeft. In dat geval ontvang jij een link per WhatsApp, mail of bijvoorbeeld Telegram. Let erop dat de link altijd begint met https://tikkie.me/pay/. Tik op de link om deze te openen en kies met welke bank je wilt betalen. Het gaat om een gewone iDEAL betaling die je gaat verrichten. Gebruik je bankieren app om de betaling te voltooien en binnen een paar seconden heeft de ander het geld al op zijn of haar rekening staan. Je ziet een vrolijke animatie op je scherm dat de ontvanger blij is dat je de betaling verricht hebt.

Betaal of verstuur Tikkies als je op wifi zit

Het betalen of versturen van een Tikkie gaat via je mobiele internet. De apps die je gebruikt voor het versturen of betalen hebben allemaal internet nodig om te werken. Het is daarom verstandig om Tikkies te versturen of te betalen als je op wifi zit, zodat het niet van je mobiele data af gaat. Soms ontkom je er natuurlijk niet aan dat je mobiel internet moet gebruiken. Dan is het prettig als je zeker bent dat je een zo goedkoop mogelijke bundel hebt.

Deze vind je bij L-mobi, de goedkoopste Sim Only provider van Nederland. Check online onze aanbiedingen en kies voor een Sim Only jaarbundel die bij je past. Stap over en begin al snel met besparen!

Onze andere blogs

2023-02-09T11:58:55+01:00
Ga naar de bovenkant