Voorkom oververhitting van je telefoon in de zomer
De warme zomerdagen zijn aangebroken in Nederland of wellicht ga je op vakantie naar het buitenland. Het is een periode waarin je graag van het zonnetje geniet met de telefoon in je hand. Maar wist je dat je smartphone niet zo dol is op deze hitte?
Oververhitting van je smartphone kan niet alleen de functionaliteit ervan beïnvloeden, maar kan ook gevaarlijk zijn. Daarom geven we je enkele nuttige tips om te voorkomen dat je telefoon oververhit raakt. ☀
Zonnebaden: Nee, bedankt
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar je telefoon direct blootstellen aan zonlicht is een echt no-go. De zon kan je telefoon oververhitten, de batterij beschadigen en de prestaties verminderen. In extreme gevallen kan de batterij zelfs ontvlammen. Probeer je telefoon in de schaduw te houden of bewaar hem in je tas. Maar laat hem nooit in de auto achter, daar kan de temperatuur hoog oplopen.
Laat het hoesje thuis
Het is een beetje paradoxaal, maar overweeg je telefoonhoesje thuis te laten. Hoewel het hoesje je telefoon beschermt, kan het de warmte vasthouden en oververhitting veroorzaken. Een onbedekte telefoon kan de warmte beter afvoeren. Gebruik je je hoesje om je pasjes op te bergen? Verwijder het hoesje dan even als je thuis bent of rustig zit. Zo kan je toestel snel afkoelen.
Vermijd de broekzak
Net als het telefoonhoesje, kan ook je broekzak je telefoon in een miniatuur sauna veranderen. Door je lichaamswarmte en het gebrek aan ventilatie kan de warmte in je broekzak vast komen te zitten, wat de temperatuur van je telefoon doet stijgen. Probeer je telefoon in je tas te bewaren of leg hem in de schaduw op een veilige plek. Je kan hem ook thuislaten in je hotelkamer.
Beperk overbodige activiteiten
Bij hoge temperaturen wil je waarschijnlijk zelf ook minder doen, en dat geldt ook voor je telefoon. Probeer onnodige functies uit te schakelen zoals wifi, bluetooth en gps als je ze niet gebruikt. Daarnaast is het beter om apps die veel van je processor vergen te vermijden. Dus zeg nee tegen zonnebaden met zware games of foto-editing apps.
Laat je telefoon even afkoelen zo nu en dan
Als je merkt dat je telefoon trager wordt of zelfs uitvalt door de hitte, is de natuurlijke reactie om deze te willen helpen afkoelen. Maar vermijd extreme temperatuursveranderingen zoals de koelkast, vriezer of koude kraan, zelfs als je telefoon een IP68-certificering heeft. Dit kan interne condensatie veroorzaken, wat vochtproblemen in je telefoon kan geven. Het is het beste om je telefoon in de schaduw te leggen of hem volledig uit te schakelen om hem de tijd te geven om op natuurlijke wijze af te koelen.
Met deze tips kan je optimaal genieten van de zomerse dagen zonder je zorgen te maken over je smartphone. Stay cool en geniet van je jaarbundel!