Telefoon is in het water gevallen; wat nu?
Zet je telefoon meteen uit! Als jij zoekt naar wat je moet doen wanneer je telefoon in het water is gevallen, dan doe je dit in de meeste gevallen, omdat dat precies net gebeurd is. Je hebt dan geen tijd te verliezen en dus ook geen tijd voor het lezen van een lap tekst met informatie over wat je moet doen. Dus, voor we verder gaan: zet je telefoon direct uit.
Telefoon direct uitschakelen is het belangrijkst
Het zal inmiddels wel duidelijk zijn. Het direct uitschakelen van je telefoon wanneer deze in het water is gevallen, is de allerbelangrijkste stap. Door dit te doen, kun je namelijk voorkomen dat de waterschade zich verder verspreid. Heb jij een toestel waarbij je de batterij en de simkaart kunt verwijderen? Doe dit dan. Bij nieuwere toestellen is dit vaak niet mogelijk.
Ga niet met rijst aan de slag
Veel mensen kennen dé truc om al het water snel uit een toestel te laten verdwijnen. Je vult een pot of bak met rijst en ‘begraaft’ de telefoon hierin. De rijst zal ervoor zorgen dat al het vocht wordt opgenomen, waarna de telefoon weer als nieuw is. Het belangrijkste nadeel van deze ‘truc’ is dat het niet werkt, helaas. Verspil dus geen pak rijst om je telefoon te redden, want het is echt zinloos. Pak in plaats daarvan een zachte, droge doek, zoals een handdoek.
Je telefoon goed drogen aan de buitenkant
Al het vocht dat je van de buitenkant van je telefoon haalt kan niet meer in de telefoon terecht komen. Dus, wrijf je telefoon goed droog met een handdoek van zachte kwaliteit om schuren te voorkomen. Gebruik echt alleen een doek en ga niet met andere zaken aan de slag, zoals de magnetron of een föhn. Hiervan raakt je telefoon verder beschadigd. Ditzelfde geldt voor het op de verwarming of in de zon plaatsen van je toestel.
Even langs de professional
Wanneer je je telefoon goed gedroogd hebt met een handdoek, dan is het verstandig om met het toestel naar een reparateur of een ervaren telefoonwinkel te gaan. Een professional kan de interne waterschade beoordelen en, indien nodig, repareren. Let op: zet je telefoon niet aan en laad het toestel niet op voordat je bij een professional bent geweest!
Kosten gemaakt? Zo verdien je het terug!
Wanneer je je toestel moet laten repareren, dan maak je kosten. Deze kun je niet altijd op een verzekering verhalen. Tijd om te gaan besparen en de gemaakte kosten op een andere manier terug te verdienen. Dit doe je door nu een SIM Only jaarbundel af te sluiten bij L-Mobi, dé goedkoopste SIM Only provider van Nederland. Stap direct over en begin met besparen!