fbpx

Hoe maak je de perfecte panorama foto met je telefoon?

Sta je op een prachtig uitzichtpunt en wil je dat uitzicht vastleggen op een foto om te delen met vrienden en familie? Dan is een panorama foto de perfecte oplossing. Een panorama foto is een brede foto waarop veel meer te zien is dan op een normale foto. Gelukkig kan je nu ook eenvoudig een panorama foto maken met je telefoon. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en geven we je handige tips voor de perfecte panorama foto.

Wat is een panorama foto?

Een panorama foto is een brede foto waarop veel meer te zien is dan op een normale foto. Eerder kon je dit alleen met een speciale groothoeklens op een camera, maar nu kan het ook eenvoudig met je telefoon. Bij het maken van een panorama foto draai je met je telefoon mee terwijl je de foto maakt. Hierdoor worden meerdere foto’s aan elkaar geplakt, waardoor één hele brede foto ontstaat.

Hoe maak je een panorama foto met je telefoon?

Een panorama foto maken met je telefoon is heel eenvoudig. Je hebt hiervoor geen speciale app nodig. We leggen je hieronder uit hoe je het doet met een iPhone en een Android telefoon.

Panorama foto maken met een iPhone

Als je een iPhone hebt, zoals de iPhone 14, kan je heel eenvoudig een panorama foto maken. Dit doe je als volgt:

 1. Open de camera-app.
 2. Veeg langs de camerastanden en selecteer ‘Panorama’.
 3. Richt je telefoon op het meest linkse punt dat je op de foto wil.
 4. Tik op de sluiterknop en beweeg je telefoon mee met de richting van de pijl. Zorg dat de witte pijl op de gele lijn blijft.
 5. Tik nog een keer op de sluiterknop als je klaar bent.

Panorama foto maken met een Android telefoon

Als je een Android telefoon hebt, zoals de Samsung Galaxy S23, kan je op deze manier een panorama foto maken:

 1. Open de camera-app.
 2. Veeg langs de camerastanden en selecteer ‘Meer’.
 3. Kies ‘Panorama’.
 4. Richt je telefoon op het meest linkse punt dat je op de foto wil.
 5. Tik op de sluiterknop en beweeg je toestel mee met de richting van de pijl. Zorg dat de witte pijl op de gele lijn blijft.
 6. Tik nog een keer op de sluiterknop als je klaar bent.

Let op: niet elke Android telefoon is hetzelfde, dus het kan zijn dat dit er op jouw telefoon net iets anders uitziet.

Tips voor de perfecte panorama foto

 1. Houd je telefoon zo stil mogelijk Houd je telefoon zo stil mogelijk wanneer je een panorama foto maakt. Zet je benen iets uit elkaar voor meer stabiliteit en beweeg je hele bovenlichaam mee in plaats van alleen je arm.
 2. Experimenteer met verschillende hoeken Met panoramafotografie kan je lekker experimenteren. Fotografeer eens verticaal in plaats van horizontaal of maak een foto van beneden naar boven voor een unieke compositie.
 3. Vermijd bewegende objecten Een panorama foto geeft vaak een vertekend beeld, vooral als je van dichtbij fotografeert. Als er dan bewegende objecten in beeld zijn, zoals fietsers of auto’s, kan dat er heel gek uit zien. Wacht daarom even totdat deze objecten uit beeld zijn.
 4. Bewerk je panorama foto’s Als je eenmaal een mooie panorama foto hebt gemaakt, kun je deze nog bewerken voor het beste resultaat. Er zijn veel verschillende bewerkings-apps beschikbaar, waarmee je bijvoorbeeld bollingen uit je foto kunt halen en gebouwen recht kunt zetten als ze een beetje scheef staan. Enkele handige apps zijn SKRWT en VSCO.

Tips voor gebruikers

Met deze tips maak je eenvoudig de mooiste panorama foto’s met je telefoon. Of je nu een iPhone of Android telefoon hebt, het maken van een panorama foto is zo gedaan. Probeer te experimenteren met verschillende hoeken en vermijd bewegende objecten voor de beste resultaten. Met een beetje oefening en de juiste bewerkings-apps creëer je in een handomdraai de perfecte panorama foto om te delen met je vrienden en familie.

Veel succes en veel plezier met het maken van jouw eigen panorama foto’s! En vergeet ze natuurlijk niet te delen met je jaarbundel van L-Mobi Mobile!

Onze andere blogs

2023-07-16T12:18:13+02:00
Ga naar de bovenkant