fbpx

6 Handige apps voor een goede autovakantie

Het is heerlijk om op autovakantie te gaan in binnen- of buitenland. Een belangrijk voordeel is wel dat je zelf veel controle over je reis hebt. Je kunt alles tot in de puntjes plannen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen en te zien wat voor moois het je brengt. 🌴

Zo geef je zelf vorm aan jouw ideale autovakantie. Er zijn meerdere apps die de autovakantie nog beter maken. Wij delen er graag 6 met je in dit artikel!

1. Tussenstop.com

Als je te lang achter het stuur zit, dan gaat dit ten koste van je concentratie en dus ook van de veiligheid op de weg. Het is daarom belangrijk om regelmatig een tussenstop te maken en te rusten als je een langere rit te gaan hebt. Met de app Tussenstop.com kun je vooraf of onderweg onder meer campings, appartementen en hotels reserveren.

2. Polarsteps

Het is altijd leuk om een mooi reisverslag te hebben van je autovakantie. Toch kun je niet alles bijhouden als je achter het stuur zit. Je hebt het immers druk met je ogen op de weg houden. De app Polarsteps registreert veel informatie over je reis, zoals hoeveel kilometer je hebt gereden, welke landen je hebt doorkruist en welke routes je hebt gevolgd. Zo ontstaat er vanzelf een mooi reisverslag van je autovakantie.

3. Duolingo

Ga je op autovakantie naar het buitenland? Dan is het natuurlijk wel leuk als je de taal spreekt. Het is superleuk om in het land van bestemming of in een land dat je doorkruist iets te kunnen bestellen in de taal die daar gesproken wordt. De app Duolingo helpt je hierbij. Je kunt eenvoudig de basis van elke taal leren, en daar kun je onderweg echt heel veel voordeel uit halen.

4. Spotify

Een goede autovakantie begint natuurlijk met goede muziek voor onderweg. Hiervoor kun je gebruik maken van de app Spotify, verreweg de meest populaire muziekapp. Je kunt zelf je speellijsten samenstellen, zodat je zeker weet dat je de hele rit kunt genieten van jouw favoriete muziek. Heb je Spotify Premium? Dan kun je de afspeellijsten zelfs vanuit je bibliotheek luisteren, waardoor je geen mobiele data verbruikt. Ideaal!

5. MAPS.ME

Een goede navigatie is natuurlijk onmisbaar. Het is niet alleen fijn als je de juiste route weet te vinden, maar ook als je een benzinepomp, een restaurant of een parkeerplaats op de route kunt vinden. Hier helpt de app MAPS.ME je bij. Deze app biedt je de juiste kaarten en helpt je tal van locaties en voorzieningen te vinden, wereldwijd en zonder het gebruik van internet.

6. Pechhulp on Demand

Je verwacht het niet, maar je kunt altijd te maken krijgen met pech onderweg. Dan is het wel prettig als je gewoon kunt rekenen op de juiste hulp. Hiervoor kun je gebruik maken van de app Pechhulp on Demand, die aangeboden wordt door verzekeraar AllSecur. De app is gratis. Het spreekt voor zich dat de pechhulp niet gratis is. Gelukkig vind je een tarievenlijst in de app, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Let op het verbruik van mobiele data

Tijdens een autovakantie zorg je natuurlijk voor voldoende pauzes tijdens het rijden. Dat houdt je scherp op de weg. Het is dan makkelijk om even je smartphone te pakken voor wat ontspanning. Let dan wel op je mobiele data verbruik. Dit geldt natuurlijk ook voor het gebruik van apps die mobiel internet nodig hebben om te werken. Met een Sim Only jaarbundel van L-mobi betaal je altijd de laagste prijzen voor mobiele data. Ontdek al onze aanbiedingen online en sluit direct jouw ideale Sim Only jaarbundel af!

Onze andere blogs

2023-02-25T10:38:43+01:00
Ga naar de bovenkant