fbpx

5 Voordelen van de nachtmodus op je telefoon

De nachtmodus op je telefoon haalt het zogenaamde blauwe licht uit het scherm. Je kunt handmatig de nachtmodus inschakelen, maar op moderne telefoons kan dit ook automatisch worden ingesteld. Wanneer de telefoon merkt dat het donkerder wordt om je heen, dan wordt het scherm hierop aangepast en komt het blauwe licht te vervallen.

Het is goed om gebruik te maken van de nachtmodus, of de Dark Mode, op je toestel. Het biedt namelijk meerdere voordelen. Wij geven je graag inzicht in de 5 belangrijkste voordelen van de nachtmodus op je toestel.

1. Je valt makkelijker in slaap en slaapt beter

Blauw licht is licht dat je wakker houdt. Veel mensen, waaronder kinderen, maken in de avond relatief veel gebruik van de smartphone. Wanneer je de nachtmodus niet ingeschakeld hebt staan, dan komt het blauwe licht van je scherm jouw ‘systeem’ binnen, waardoor je actiever blijft. Hierdoor is het lastig om in slaap te vallen en doorslapen wordt ook moeilijker. Wil jij wel gewoon snel in slaap vallen en lekker doorslapen? Dan is het verstandig om je nachtmodus te gebruiken.

2. Je telefoon verbruikt minder batterij

In de nachtmodus wordt het scherm van je telefoon wat donkerder. In de regel geldt dat je smartphone meer batterij verbruikt naar mate het beeldscherm feller is. Wanneer je gebruik maakt van de nachtmodus, dan wordt de felheid uit je beeldscherm weggenomen en dit betekent dat je batterij ook minder snel afloopt. Het inschakelen van de nachtmodus is daarom ook ideaal om batterij te besparen.

3. Apps zijn een stuk minder ‘druk’

Veel apps, en zeker apps met spelletjes, zijn vrij druk. Dit zorgt ervoor dat je jezelf ook gemakkelijk druk gaat voelen. Het verhoogt je stressniveau en dat heeft gevolgen. Het kan natuurlijk zijn dat je je alleen maar wat onrustig voelt, maar het is ook mogelijk dat je in een soort ‘hyperstand’ verzeild raakt. Op deze manier kun je niet echt voordeel halen uit je vrije tijd, terwijl je dat wel nodig hebt. Apps zijn minder druk als de nachtmodus ingeschakeld is, waardoor je zelf ook rustig bent.

4. Je voelt je meer ontspannen tijdens telefoongebruik

Deze sluit mooi aan op het vorige voordeel. Als je de nachtmodus op je toestel gebruikt, dan voel je je aanzienlijk meer ontspannen. Dat is precies wat je wilt, vooral omdat je de smartphone in de meeste gevallen in je vrije tijd gebruikt. Het donkerdere scherm zorgt ervoor dat je je prettiger, blijer en meer ontspannen voelt.

5. Hoofdpijnen kunnen verminderen door de nachtmodus

Heb je veel last van hoofdpijn? Dan kan dit zeker ook komen doordat je geen gebruik maakt van de nachtmodus op je telefoon. De felheid van het scherm vraagt je ogen om beter te focussen. Hoe harder je ogen focussen, hoe sneller en makkelijker je last krijgt van hoofdpijn. Wanneer je de nachtmodus inschakelt, dan wordt het scherm minder druk en geef je je ogen wat meer rust. Hierdoor kun je hoofdpijn verminderen en, in het beste geval, voorkomen.

De nachtmodus kost je niets extra

De nachtmodus biedt je dus veel voordelen en er zijn eigenlijk geen redenen te noemen om deze Dark Mode niet in te schakelen. Je hoeft er bijvoorbeeld niets extra’s voor te betalen. Het is een instelling die vrij staat van bijvoorbeeld je internet. De nachtmodus kost je dus niet, maar levert je wel veel op. Je telefoonkosten blijven hetzelfde. Wil jij juist besparen op je telefoonkosten? Dan doe je dit makkelijk en snel door direct een Sim Only jaarbundel af te sluiten bij L-mobi. Regel het eenvoudig online en start binnenkort al met besparen!

Onze andere blogs

2022-06-25T11:42:35+02:00
Ga naar de bovenkant