fbpx

Fairphone; een duurzame smartphone

Een Fairphone is een goede keuze als je lekker duurzaam bezig wilt zijn. Fairphone is een fabrikant van Nederlandse bodem en richt zich op het maken van smartphones die heel eenvoudig zelf kunnen worden gerepareerd. Een belangrijk voordeel hierbij is wel dat je profiteert van een lange garantieperiode, die gemiddeld genomen veel langer is dan de garantietermijn die je bij een reguliere smartphone krijgt. Wil jij ook een duurzame telefoon gebruiken én geld besparen? Dan kun je nu kiezen voor de Fairphone 4.

Fairphone bestaat al bijna 10 jaar

Het kan natuurlijk zijn dat de naam Fairphone je niets zegt. Toch is het zeker geen nieuw initiatief. De Nederlandse fabrikant werd namelijk al in 2013 opgericht en dat betekent dat Fairphone inmiddels bijna 10 jaar bestaat. Het bedrijf werd opgericht om duurzamere smartphones te gaan aanbieden, maar ook om meer eerlijkheid en transparantie te creëren. ♻

Er zijn door de jaren heen al meerdere modellen van het bedrijf verschenen. Op dit moment is het nieuwste model de Fairphone 4, die de Fairphone 3+ opvolgt.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht, op steeds meer verschillende vlakken. We willen duurzamer rijden, dus kopen we een elektrische auto. We willen duurzame energie gebruiken, dus kiezen we voor groene energie van een leverancier of, beter nog, zonnepanelen. Waarom zouden we dan niet kiezen voor een duurzame smartphone?

Uiteindelijk is het toch gewoon zonde om na twee jaar weer een nieuwe telefoon te nemen als je oudere toestel nog prima werkt? We staan er eigenlijk niet zo bij stil, maar het is mogelijk om te kiezen voor een duurzame smartphone. In dat geval kies je dus voor een Fairphone.

Wat maakt een Fairphone zo duurzaam?

Een Fairphone is een zogenaamde modulaire smartphone. We weten allemaal dat onderdelen van een smartphone op den duur slijten of kapot gaan. Bij het ene onderdeel gebeurt dit veel eerder dan bij het andere onderdeel. Vaak is het zo dat als er één onderdeel kapot gaat, dat de smartphone direct niet meer goed werkt en we eigenlijk een nieuwe willen. Zonde van het geld!

De Fairphone biedt de mogelijkheid om zelf heel voordelig kapotte onderdelen te vervangen. Door het modulaire systeem is dit heel makkelijk en kun je dus veel langer met je smartphone doen. Hier komt nog bij dat het bedrijf alleen gebruik maakt van gerecyclede producten die niet uit conflictgebieden komen. Daarnaast worden dwangarbeid en kinderarbeid voorkomen. Een Fairphone is echt maximaal duurzaam dus!

Geld besparen met een Fairphone en Sim Only

Ben je bang dat de Fairphone niet alles heeft wat je nodig hebt? Het zal je misschien verbazen, maar de Fairphone 4 biedt je echt alles wat een andere smartphone je ook biedt, van een grote opslag tot 5G internet! Je kunt mooi besparen met een Fairphone, want de aanschafprijs is aantrekkelijk. Combineer je jouw Fairphone met een Sim Only jaarbundel van L-mobi? Dan bespaar je zelfs nog meer! Bekijk nu al onze aanbiedingen, sluit af of stap over, en begin op korte termijn al met besparen!

Onze andere blogs

2022-06-25T11:36:42+02:00
Ga naar de bovenkant