fbpx

Handig: Telefoonnummer blokkeren in 4 stappen!

Een telefoonnummer blokkeren doe je waarschijnlijk niet dagelijks, maar soms kan het wel nodig zijn. Zo kan het zijn dat je gewoon even geen contact wilt met iemand of dat een bedrijf je maar blijft bellen terwijl je daar helemaal niet van gediend bent. Zo zijn er tal van redenen te bedenken om een telefoonnummer te willen blokkeren, maar hoe doe je dat? Dat leggen wij je graag uit.

Op je iPhone een telefoonnummer blokkeren

Heb je een iPhone en word je steeds gebeld door een nummer waar je tijdelijk of permanent niet meer door gebeld wilt worden? Dan volg je de volgende stappen:

 1. Open de Telefoon app
 2. Klik op ‘Recent’ onderaan je scherm
 3. Zoek het nummer dat je wilt blokkeren en tik aan de rechterkant op de ‘I’
 4. Klik op ‘Blokkeer deze beller’

Vanaf dit moment kun je niet meer gebeld worden door het betreffende nummer. Zodra er via dit telefoonnummer naar je telefoon gebeld wordt, wordt de oproep direct geblokkeerd. Je telefoon gaat dus niet langer over.

Op je Android toestel een telefoonnummer blokkeren

Natuurlijk kun je ook een telefoonnummer blokkeren als je een Android toestel hebt. Niet elk toestel werkt hetzelfde, dus het kan zijn dat je iets andere stappen moet volgen om een nummer te blokkeren. Voor de meeste Android telefoons werkt het als volgt:

 1. Open de Telefoon app
 2. Klik op het nummer dat je wilt blokkeren
 3. In het menu dat verschijnt klik je op ‘Gegevens’
 4. Druk op de 3 puntjes rechts bovenin je scherm
 5. Klik op ‘Contact blokkeren’

Wanneer dit telefoonnummer je nu nog belt, dan wordt deze direct naar je voicemail doorgeschakeld. Wil je geen berichten op je voicemail ontvangen, dan kun je de voicemail uitschakelen. Dit doe je dan wel voor iedereen, dus niet alleen voor het betreffende nummer.

Wat als het om een onbekend / privételefoonnummer gaat?

Belt iemand je steeds met een onbekend nummer, ook wel een privénummer? Je kunt ook oproepen van onbekende nummers blokkeren. Heb je een iPhone? Dan doe je dit als volgt:

 1. Open je Instellingen en ga naar ‘Niet Storen’
 2. Schuif de button naast ‘Niet Storen’ naar de rechterkant
 3. Klik op ‘Sta oproepen toe van’ en vervolgens op ‘Alle contacten’

Bedenk je wel dat nu echt alleen jouw contacten je kunnen bellen. Je kunt dus niet meer gebeld worden door mensen die niet in jouw contactenlijst staan. Heb je een Android toestel, dan volg je de volgende stappen:

 1. Open de Telefoon app
 2. Klik op de 3 puntjes rechts bovenin je scherm
 3. Tik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Nummers blokkeren’
 4. Schuif de button naast ‘Onbekende bellers blokkeren’ naar de rechterkant

Echt alleen privénummers blokkeren

Het kan goed zijn dat je wel gewoon gebeld wilt kunnen worden door mensen die niet in je contactenlijst staan. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuisafdeling. Wil je echt alleen een blokkade leggen op belletjes van afgeschermde privénummers? Dan kun je hiervoor wel gebruik maken van een app, namelijk Hiya. Deze kun je gratis downloaden, al kun je ook gebruik maken van de betaalde premium versie. In de gratis versie vind je al een optie om afgeschermde privé nummers te blokkeren.

Contact opnemen met je provider

Vaak helpt het voldoende om een telefoonnummer te blokkeren, maar helaas kan het zijn dat je lastig gevallen blijft worden. In dat geval kun je noteren wanneer je precies gebeld wordt. Maak een lijstje van dagen en tijden waarop je lastiggevallen wordt, ook als je niet weet door wie. Vervolgens kun je contact opnemen met de klantenservice van je provider en dit lijstje doorgeven. Zij kunnen het dan verder onderzoeken en in de meeste gevallen is het voor hen mogelijk om de overlast te stoppen.

Ben jij een echte beller?

Veel mensen zijn tegenwoordig meer van het berichten, maar er zijn zeker nog echte bellers te vinden, mensen die lekker willen kleppen aan de telefoon. Houd er dan rekening mee dat bellen buiten je bundel erg duur kan zijn. Je kunt besparen door te kiezen voor een goedkope Sim Only jaarbundel van L-mobi. Daarmee gaan je telefoonkosten gegarandeerd omlaag. Check direct al onze aanbiedingen op de website en sluit af!

Onze andere blogs

2023-02-09T12:01:25+01:00
Ga naar de bovenkant