fbpx

Stappenplan: Reclame blokkeren op je telefoon

Kun jij je ook zo irriteren aan al die advertenties die je op je telefoon getoond krijgt als je gebruik maakt van bepaalde apps? Veel apps maken gebruik van advertenties. Dit geldt voornamelijk voor apps die je gratis kunt downloaden. De makers van deze apps willen natuurlijk ook geld verdienen, voor hun gedane moeite of bijvoorbeeld om de app verder te kunnen uitbreiden en ontwikkelen.

Zij verdienen hun geld met de advertentie inkomsten. Dat betekent wel dat jij vaak overdreven veel advertenties te zien krijgt op je telefoon en op den duur wordt dat vervelend. Daarnaast krijg je vaak ook advertenties op websites te zien. Heb je een Android toestel? Dan kun je een aardig deel van deze advertenties blokkeren. Wij geven je een paar goede manieren om dat te doen.

1. Een DNS gebruiken voor minder advertentieweergaven

Wanneer je je mobiele internet gebruikt, dan maak je automatisch gebruik van het DNS-systeem. Dit is een systeem dat websites aan IP-adressen koppelt. Als je zo veel mogelijk advertenties wilt blokkeren, dan is het goed om je internetverkeer te laten verlopen via de DNS van AdGuard. Op die manier worden veel advertenties namelijk al verwijderd voordat jij ze te zien krijgt.

Wil jij je verkeer via de DNS van AdGuard laten verlopen, dan ga je naar de ‘Instellingen’ op je smartphone. Kies hier voor ‘Netwerk en Internet’, waarna je naar ‘Privé DNS’ gaat. Je kunt hier ‘Hostnaam van privé DNS provider’ selecteren en het volgende invoeren: dns.adguard.com. Klik vervolgens op ‘Opslaan’ en je bent van een groot deel van de advertentieweergaven af.

2. Gebruik een adblocker

Adblockers ken je misschien wel. Officieel is het niet toegestaan om een adblocker te installeren vanuit de Google Play Store, maar er zijn een aantal opties die wel gewoon kunnen worden gedownload. Je kunt AdShield of AdGuard installeren vanuit de Play Store. Allebei deze oplossingen zorgen ervoor dat een groot deel van de advertenties verdwijnt.

Zie je toch nog een advertentie? Dan kun je deze handmatig toevoegen aan het filter om ook deze in de toekomst te blokkeren. Er zijn overigens ook ingebouwde adblockers die je kunt gebruiken als je gebruikt maakt van Opera, Firefox Focus of Brave in plaats van Google Chrome. Het kan eigenlijk dus zo eenvoudig zijn als het wisselen van de browser die je gebruikt. Wel zijn deze ingebouwde adblockers vaak wat minder sterk dan standaard adblockers.

3. Supersterke adblockers downloaden

Google verdient veel aan advertentieweergaven. Het is daarom ook ergens wel logisch dat er in de Play Store geen supersterke adblockers te vinden zijn. Zoals gezegd zijn ook de ingebouwde adblockers van diverse browsers niet 100 procent. Wil je dat wel? Dan kun je apps downloaden die niet vindbaar zijn in de Play Store. Het gaat dan bijvoorbeeld om de app Blokada, welke je moet downloaden via een apk-bestand. Dit is vrij lastig en het is uitsluitend aan te raden om dergelijke sterke adblockers te gebruiken als je precies weet wat je doet.

Ook advertenties verbruiken data

Advertenties zijn er natuurlijk in veel soorten en maten. Er zijn korte advertentieweergaven, maar er zijn bijvoorbeeld ook videoadvertenties die aanzienlijk langer duren. Het bekijken van advertenties kan je dan ook ongemerkt meer data kosten dan je zou willen. Voorkom dit door bewust om te gaat met je mobiele internet als je geen gebruik kunt maken van wifi. Daarnaast ben je natuurlijk altijd het meest voordelig uit als je gebruik maakt van de Sim Only jaarbundel van L-mobi. Neem gerust een kijkje bij onze actuele aanbiedingen en ontdek direct hoeveel jij kunt besparen.

Onze andere blogs

2023-01-25T15:15:01+01:00
Ga naar de bovenkant