fbpx

5 Fotobewerk app’s die je moet downloaden

Veel mensen gebruiken de smartphone voor het maken van foto’s. Dit biedt dan ook voordelen. Je hebt je smartphone in de meeste gevallen altijd bij je, waarmee je dus ook altijd een camera op zak hebt. Gebeurt er iets onverwachts? Zie je ineens iets bijzonders?

Je hebt je camera direct in handen. Daarnaast zijn moderne smartphones tegenwoordig voorzien van een uitstekende camera waarmee je hoogwaardige foto’s kunt maken. Toch, niet elke foto is misschien even perfect of spectaculair als je gehoopt had. Dan kun je de foto natuurlijk bewerken met een goede fotobewerk app.

Wij geven je graag inzicht in 5 interessante opties, welke allemaal gratis te downloaden zijn in de Play Store.

1. De app Airbrush

Je kunt gebruik maken van de app Airbrush voor het bewerken van al je foto’s. Deze app is vooral heel populair voor het bewerken van selfies, vooral omdat de app hier geavanceerde functies voor biedt. Heb je bijvoorbeeld last van puistjes op het moment dat je de foto maakt? Je haalt de puistjes eenvoudig weg en laat een gave huid tevoorschijn komen. Voeg make-up toe, laat je gezicht jonger lijken of maak je tanden net iets witter met deze app.

2. Photoshop app Pixlr

De app Pixlr is op de smartphone net zo populair als op de computer. Deze partij heeft namelijk niet alleen een app, maar ook een website met geavanceerde functies voor het bewerken van foto’s. Wil je een foto nét even iets mooier maken, maar heb je weinig tijd om er langere tijd mee aan de slag te gaan? Pixlr biedt je de mogelijkheid om de foto direct een stuk mooier te maken met slechts één tik op de button. Je kunt makkelijk leuke icoontjes aan je foto’s toevoegen en je kunt met tekst aan de slag. Het fijne van Pixlr is wel dat iedereen er vrij gemakkelijk mee overweg kan.

3. De populaire VSCO app

VSCO mag zich rekenen tot de meest populaire en meest gebruikte apps voor fotobewerking voor Android toestellen. Dit heeft vooral te maken met de grote hoeveelheid functies waar je gebruik van kunt maken. Je kunt letterlijk alles met je foto’s doen wat jij maar wilt! Het voordeel is dan ook wel dat er nagenoeg geen beperkingen zijn. Het nadeel hiervan kan wel zijn dat je even aan de interface moet wennen. Door de grote hoeveelheid functies kan het wat verwarrend zijn en is het best wel even puzzelen om er goed mee om te leren gaan. Toch, uiteindelijk is het de tijd die je hierin investeert zeker wel de moeite waard.

4. Adobe Photoshop Express

Wie aan fotobewerking denkt, denkt vaak direct aan Photoshop. Logisch, want deze mag zich zeker wel rekenen tot de meest gebruikte, meest bekende én meest populaire apps op het gebied van fotobewerking. Er is een gratis versie beschikbaar voor iedereen die foto’s in lichtere mate wil bewerken om ze net even wat mooier of unieker te maken. Houd er wel rekening mee dat deze app relatief veel in-app aankopen heeft. Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle functies van deze app is het nodig om de premium versie te kopen.

5. Snapseed

Zoek jij een app voor fotobewerking waar je makkelijk mee leert omgaan én die je veel mogelijkheden biedt? Dan is Snapseed misschien wel de beste app voor jou. Deze app biedt veel opties, waaronder het toevoegen van diverse filters en het verwijderen van oneffenheden, zoals puistjes of moedervlekjes die je niet mooi vindt. Deze app is ideaal voor iedereen die nog aan het begin van fotobewerking staat. Op makkelijke wijze maak je kennis met alle mogelijkheden en leer je jouw foto’s bewerken als een pro.

Let wel op met het gebruik van apps

Iets waar je altijd op moet letten is het gebruik van apps als je niet op wifi zit. Dit geldt niet alleen voor de apps voor fotobewerking, maar voor alle apps. Diverse apps verbruiken relatief veel data en het is zonde wanneer je buiten je bundel gaat. Vaak zit daar toch een aardig prijskaartje aan. Wil jij lekker voordelig gebruik kunnen maken van voldoende data én van de nodige belminuten? Check dan de aanbiedingen van L-mobi, de goedkoopste Sim Only provider van Nederland, en ontdek hoeveel jij kunt besparen!

Onze andere blogs

2023-01-25T15:19:23+01:00
Ga naar de bovenkant